Αρχική Νέα Τοπικά Έκκληση Αλληλέγγυων για θερμαινόμενους χώρους για πρόσφυγες- μετανάστες

Έκκληση Αλληλέγγυων για θερμαινόμενους χώρους για πρόσφυγες- μετανάστες

174

Έκκληση απευθύνουν οι αλληλέγγυοι πολίτες της Χίου, προς κάθε αρμόδιο φορά να ανοίξουν θερμαινόμενους χώρους και σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΚΥΤ Χίου να διευκολύνουν τη μεταφορά των ανθρώπων (αιτούντων άσυλο ή πολιτών), από και προς τους χώρους αυτούς, καθώς για τις επόμενες μέρες προβλέπεται σφοδρή κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα στο σχετικό κείμενο σημειώνεται:
“Στη Χίο του πολιτισμού και της ανθρωπιάς, αυτό τον καιρό ζούμε μια ζοφερή πραγματικότητα που δεν επιλέξαμε. Στην καρδιά του νησιού υπάρχει ένα πλήθος ανθρώπων που ζουν σε άθλιες συνθήκες, σε πρόχειρα παραπήγματα και καλοκαιρινές σκηνές που δεν μπορούν να τους προστατέψουν από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Ανάμεσα τους πολλά μικρά παιδιά, νεογέννητα βρέφη, έγκυες και λεχώνες, άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας. Καθώς για τις επόμενες μέρες προβλέπεται σφοδρή κακοκαιρία, κάνουμε έκκληση σε κάθε αρμόδιο φορέα (όπως: Δήμος Χίου, Μητρόπολη Χίου, ένοπλες δυνάμεις, αστυνομία κλπ. ) να ανοίξουν θερμαινόμενους χώρους και σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΚΥΤ Χίου να διευκολύνουν τη μεταφορά των ανθρώπων (αιτούντων άσυλο ή πολιτών), από και προς τους χώρους αυτούς.
Με αυτή τη σημαντική και συμβολική κίνηση, τα οφέλη θα είναι πολλαπλά για το χιακό λαό: – λιγότερες διακομιδές στο ήδη υποστελεχωμένο νοσοκομείο -αποφυγή των εντάσεων των διαμενόντων στο ΚΥΤ – τόνωση του αισθήματος ασφάλειας και αποτελεσματικής λειτουργίας του συστήματος πολιτικής προστασίας – αποφυγή του διασυρμού της Χίου στα ΜΜΕ Με συνείδηση τόσο της δυσκολίας του εγχειρήματος όσο και της αναγκαιότητας του, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων για την όποια προσπάθεια.
Με τιμή
Αλληλέγγυοι πολίτες της Χίου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Πασπαλισμένος” με χιόνι ο δρόμος Ολύμποι- Μεστών, προσοχή στο οδικό δίκτυο
Επόμενο άρθροΓ. Κουμουτσάκος: Δίκτυο συμφερόντων σε ΜΚΟ γύρω από προσφυγικό