Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Εκλογές αυτοδιοίκησης- ευρωεκλογές: πως ψηφίζουμε στη Χίο

Εκλογές αυτοδιοίκησης- ευρωεκλογές: πως ψηφίζουμε στη Χίο

246

Ξεκίνησε από τις 7.00 το πρωί η εκλογική διαδικασία, με τις κάλπες να είναι ανοικτές μέχρι τις 7.00 μ.μ. την Κυριακή 26η Μαΐου 2019.
Για τις Ευρωεκλογές, οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν το ψηφοδέλτιο με το κόμμα που επιθυμούν και θα εκφράσουν την προτίμησή τους υπέρ τεσσάρων (4) κατά ανώτατο όριο υποψηφίων του συνδυασμού που θα επιλέξουν.

Για τις Περιφερειακές:

Για τις Δημοτικές
Ο κάθε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος ψηφίζεται από τους ψηφοφόρους όλης της Χίου.
Στις Δημοτικές ενότητες: Μαστιχοχωρίων, Ιωνίας, Αγίου Μηνά, Καμποχώρων, Καραδαμύλων, Αμανής
ο κάθε ψηφοφόρος βάζει 1 σταυρό στους υποψηφίους της ενότητας όπου ψηφίζει και 1 σταυρό από όλες τις άλλες Δημοτικές ενότητες της Χίου.
Σύνολο: 2 σταυρούς

Στις Δημοτικές ενότητες: Χίου και Ομηρούπολης
ο κάθε ψηφοφόρος βάζει 3 σταυρούς στους υποψηφίους της Δημοτικής ενότητας όπου ψηφίζει και 1 σταυρό από όλες τις άλλες Δημοτικές ενότητες της Χίου.
Σύνολο 4 σταυρούς

Στις Τοπικές Κοινότητες κάτω των 300 κατοίκων ο κάθε ψηφοφόρος βάζει 1 σταυρό.
Στις Τοπικές Κοινότητες άνω των 300 κατοίκων ο κάθε ψηφοφόρος βάζει 2 σταυρούς.
Στις Περιφερειακές εκλογές ο κάθε ψηφοφόρος βάζει 3 σταυρούς ανεξαρτήτως Δημοτικής ενότητας.

Για κάθε ψηφοφορία θα υπάρχει ξεχωριστή κάλπη και διπλά εκλογικά τμήματα για Δημοτικές εκλογές και Περιφερειακές- Ευρωεκλογές.

Οι ψηφοφόροι μπορούν να βρουν όλες τις πληροφορίες για τη σταυροδοσία στην Περιφέρεια-Περιφερειακή Ενότητα και τον Δήμο-Δημοτική Ενότητα, καθώς και των Κοινοτήτων στην εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών https://ekloges-info.ypes.gr/. Επιλέγουν μια περιοχή πάνω στο χάρτη για να δουν τις σχετικές εκλογικές πληροφορίες.

Επίσης, μπορούν να ενημερωθούν σχετικά από τον οικείο Δήμο, καθώς και από τις εφορευτικές επιτροπές κατά την ημέρα ψηφοφορίας.