Αρχική Νέα Τοπικά VIDEO- κάλεσμα ΕΚ Χίου για απεργία κατά του 4ου μνημονίου

VIDEO- κάλεσμα ΕΚ Χίου για απεργία κατά του 4ου μνημονίου

112

Κάλεσμα για τη γενική απεργία της Τετάρτης, 17 Μαΐου 2017, απηύθυνε το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του ΕΚΧ Κώστας Λίνας, κάλεσε τον κόσμο να σηκωθεί από τον καναπέ του επισημαίνοντας ότι το 4Ο μνημόνιο θα έχει ολέθριες συνέπειες σε βάρος της μισθωτής εργασίας ενώ γκρεμίζει ότι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις των εργαζομένων.


Κάλεσμα απηύθυνε και ο οργανωτικός γραμματέας της ΕΛΜΕ Χίου Κώστας Καρατζάςπου υπογράμμισε ότι η δημόσια παιδεία και οι εκπαιδευτικοί πλήττονται από τα βάρβαρα μέτρα.
Η ανακοίνωση του ΕΚΧ
Το Εργατικό Κέντρο Χίου καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία και στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 και ώρα 10.30 π.μ. στην πλατεία Βουνακίου.
Μετά από εφτά χρόνια σκληρών και αδιέξοδων πολιτικών, έρχεται το 4ο μνημόνιο, με ολέθριες συνέπειες σε βάρος της μισθωτής εργασίας, που απειλεί με ισοπέδωση την κοινωνία και γκρεμίζει ότι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις των εργαζομένων, προχωρώντας σε πλήρη αποδόμηση του Κοινωνικού Κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και δίνει τη χαριστική βολή σε κοινωνία και οικονομία, καταργεί κάθε παροχή κοινωνικής ασφάλειας και εντείνει την ύφεση και τα αδιέξοδα.
Ο αγώνας είναι μονόδρομος.


Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, έχουμε μόνο μία επιλογή.
Να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μπει οριστικό τέλος στις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν την κοινωνία και την οικονομία.