Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ελεγχος εγγράφων και καταμέτρηση προσφύγων- μεταναστών στη ΒΙΑΛ

Ελεγχος εγγράφων και καταμέτρηση προσφύγων- μεταναστών στη ΒΙΑΛ

121

Στον έλεγχο των εγγράφων των αιτούντων πολιτικό άσυλο στη ΒΙΑΛ, με στόχο την ταυτοποίηση των ατόμων που έχουν απορριπτική απόφαση και σε επίπεδο δευτεροβάθμιας επιτροπής είναι σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ.
Παράλληλα θα γίνει και καταμέτρηση των προσφύγων- μεταναστών που διαμένουν σε κοντέϊνερ και σκηνές στη ΒΙΑΛ· όπως φέρεται να είπε χθες στους κατοίκους της περιοχής, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης Ανδρέας Ηλιόπουλος.
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, ενώ αναζητούνται περισσότερα από 300 άτομα που ήδη έχουν και σε 2ο βαθμό απορριπτική απόφαση από την επιτροπή ασύλου.
Ο κ. Ηλιόπουλος που χθες επισκέφθηκε το ΚΥΤ, και ενώ κάτοικοι του Χαλκειούς είχαν συγκεντρωθεί έξω από το στρατόπεδο όπου φυλάσσονται τα κοντέινερ για τη στέγαση των προσφύγων- μεταναστών για να αποτρέψουν μεταφορά τους στο χώρο της ΒΙΑΛ, ο κ. Ηλιόπουλος συναντήθηκε μαζί τους. Μεταξύ των κατοίκων και μέλη της λεγόμενης Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα, που φέρεται να τους δήλωσε ότι σήμερα Τρίτη θα γίνει καταγραφή των οικίσκων και των προσφύγων- μεταναστών που βρίσκονται στη ΒΙΑΛ.
Από πλευράς Αστυνομίας, που ήταν διακριτική η παρουσία της, επικεφαλής ήταν ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Βορείου Αιγαίου Ελευθέριος Ντουρουντούς.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τη δικηγόρο που είχε αναλάβει τη σχετική προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από πλευράς Δήμου Χίου Πέννυ Τασσοπούλου, μας δήλωσε ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση για το θέμα της καταμέτρησης.
Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Φεβρουάριο με προσωρινή διαταγή ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας όρισε ανώτατο αριθμό οικίσκων αλλά και ανθρώπων που θα φιλοξενούνται στο Κέντρο Υποδοχής και Καταγραφής προσφύγων- μεταναστών στη ΒΙΑΛ της Χίου.
Συγκεκριμένα θέτει ως όριο τους 100 οικίσκους που μπορεί να φιλοξενούν μέχρι 1.274 πρόσφυγες και μετανάστες.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:ert.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈκθεση φωτογραφίας νεαρού πρόσφυγα στη Χίο, του Ν. Ροδίτη
Επόμενο άρθροΤα παιδιά νοιάστηκαν για το ΔΑSOS, δράσεις ΟΜΙΚΡΟΝ