Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας και Καταστροφή- έκθεση φεστιβάλ...

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας και Καταστροφή- έκθεση φεστιβάλ ΙΩΝΙΑ

74

Το Διεθνές Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού «ΙΩΝΙΑ», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, παρουσιάζει, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «ΙΩΝΙΑ», έκθεση για ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ (γραμματόσημα, σφραγίδες, επιστολές) ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ (1919-1922), στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Γιάννης Καράλης».
Στην έκθεση, πέρα από τους χάρτες των Ταχυδρομείων, τα γραμματόσημα και τις σφραγίδες, εκτίθεται ένας μεγάλος αριθμός επιστολών, από το Μικρασιατικό Μέτωπο (Εκστρατεία και Καταστροφή).
Πρόκειται για πρωτογενείς ιστορικές πηγές που δίνουν τη δυνατότητα και την ευκαιρία ειδικά στους μαθητές- φοιτητές «να μάθουν ηρωικά κατορθώματα των άμεσων προγόνων τους και παράλληλα την αξία των υψηλοφρόνων αρχών και κύρια της πατρίδας, σε μια εποχή που το έλλειμμά τους αποτελεί ένα από τα κύρια αιτιατά της παρακμής μας», σημειώνεται στο δελτίο τύπου του φεστιβάλ ΙΩΝΙΑ που διοργανώνει την έκθεση.
Την έκθεση θα εγκαινιάσει, με ομιλία του, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Φιλοτελικής Εταιρίας Αθηνών, Νίκος Μ. Καρδασιλάρης, στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης», τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018, στις 20:30.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από Τρίτη 11 έως Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου καθημερινά, από τις 10.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ..