Αρχική Μαστίχα Μαστιχοπαραγωγοί Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χιου κατά Στ. Αραχωβίτη, απάντηση πρώην υπουργού

Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χιου κατά Στ. Αραχωβίτη, απάντηση πρώην υπουργού

117

Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου για την υπ’ αριθμ. 1098/155084 υπουργική απόφαση βάσει της οποίας η απελθούσα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λίγες μέρες προ των εκλογών προέβη στην τροποποίηση του τρόπου εφαρμογής του Προγράμματος Στήριξης των Μικρών Νησιών του Αιγαίου Πελάγους.
«Είναι προκλητικό ότι την 1η Ιουλίου -6 μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές- ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Σταύρος Αραχωβίτης και ο Υφυπουργός κος Βασίλειος Κόκκαλης, χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση – ενημέρωση, προέβησαν στην υπογραφή υπουργικής απόφασης με μόνο στόχο την εξυπηρέτηση συμφερόντων τρίτων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΜΧ, χωρίς να δίνει κάποια άλλα στοιχεία για το θέμα αυτό.

Αιτήσεις χωρίς μεσάζοντες από τους μαστιχοπαραγωγούς, απαντά ο Αραχωβίτης

Στην Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου απαντά ο πρώην υπουργός και νυν τομεάρχης Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης σημειώνοντας:
«Για τo Πρόγραμμα Στήριξης των Μικρών Νησιών του Αιγαίου Πελάγους, ειδικά για τη μαστίχα Χίου, έως την τελευταία απόφαση διατηρούνταν ένα ιδιότυπο καθεστώς σε σχέση με τα λοιπά προϊόντα. Σε αντιδιαστολή με όσα ίσχυαν για τα λοιπά προϊόντα,αποκλειστικά για την Μαστίχα Χίου, η προηγούμενη απόφαση προέβλεπε έναν επιπλέον ενδιάμεσο φορέα στην υποβολή των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης των μαστιχοπαραγωγών προς την ΔΑΟΚ. Με την πρόσφατη τροποποίηση της απόφασης, ο αγρότης μπορεί πλέον αδιαμεσολάβητα να υποβάλει την αίτηση ενιαίας ενίσχυσης είτε κατευθείαν στην υπηρεσία μόνος του, είτε με οποιαδήποτε βοήθεια επιθυμεί, αποφεύγοντας έτσι επιπλέον διαδικασίες».