Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Ενωση Γονέων- νέο δ.σ. με ισχνή συμμετοχή στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση

Ενωση Γονέων- νέο δ.σ. με ισχνή συμμετοχή στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση

162

Με ελάχιστη συμμετοχή μελών, μόλις 8!, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Μαΐου η εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Ένωσης Γονέων νομού Χίου.
Ο απολογιστικός χαρακτήρας της συνέλευσης χάθηκε στην ουσία μέσα στον προβληματισμό που ανέπτυξαν τα μέλη για το πώς θα υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή εκπροσώπων συλλόγων. Βασικό στοιχείο η ενημέρωση που χρειάζεται να έχουν τα διοικητικά συμβούλια των γονέων και κηδεμόνων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση αντίστοιχα, ώστε να εκλέγεται και εκπρόσωπος από τις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων.
Επίσης έγινε ενημέρωση στα νέα μέλη για το γεγονός ότι η Ένωση Γονέων συμμετέχει με δικαίωμα ψήφου στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας όπως και στις επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επίσης του Δήμου.
Αρνητικό στοιχείο το γεγονός ότι στο νέο δ.σ. δεν εκπροσωπούνται οι σύλλογοι γονέων γυμνασίων και λυκείων. Μοναδικό μέλος στη Γενική Συνέλευση από το χώρο της δευτεροβάθμιας ο εκπρόσωπος του 2ου Λυκείου και απερχόμενο μέλος του Δ.Σ. της Ενωσης Θοδωρής Πυλιώτης, που όμως στο τέλος της σχολικής χρονιάς λήγει η παρουσία του στην εκπαίδευση ως γονιός.
Το νέο δ.σ. από τα παρόντα 8 μόλις μέλη στη γενική συνέλευση, απαρτίζεται από τους εξής, με αλφαβητική σειρά αφού δεν έγιναν εκλογές με ψηφοδέλτια:
Ευτυχία Γκαρμάτη, 11ο δημοτικό
Ευγενία Γλύκα, 3ο δημοτικό
Χρυσάνθη Δημητρούλη, 7ο δημοτικό
Ελένη Κοτσάτου, 1ο δημοτικό
Δώρα Κυκιανή, 5ο νηπιαγωγείο
Νίκος Νικολαϊδης, 2ο δημοτικό
Γιώργο Πατεριμός, ειδικό σχολείο
Οι Χ. Δημητρούλη, Ελ. Κοτσάτου και Γ. Πατεριμός ήταν μέλη και στο απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Γονέων.
Να σημειώσουμε ότι η πρώτη σύγκλιση της τακτικής γενικής συνέλευσης είχε πραγματοποιηθεί στις 26 Απριλίου και λόγω μη απαρτίας, ορίστηκε σύμφωνα με το καταστατικό νέα μια εβδομάδα μετά (όπου η συνέλευση είναι έγκυρη ανεξάρτητα από αριθμό παρόντων).