Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Σύμπραξη του Ε.Ο.Α.Ε.Ν με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ζήτησε...

Σύμπραξη του Ε.Ο.Α.Ε.Ν με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ζήτησε ο Υφυπουργός Ν. Σαντορινιός

81

Συνάντηση με κύριο θέμα τις συνδυασμένες μεταφορές στα ελληνικά νησιά είχε την περασμένη Παρασκευή, 31/3,  στο  Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. Θράσος Καλογρίδης με τον Υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό.

Στη διάρκεια της συνάντησης, που  έγινε μέσα σε  κλίμα συνεργασίας,  ο πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών -ΕΟΑΕΝ κ.Καλογρίδης  ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τις θέσεις αλλά και τις προτάσεις που αφορούν στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και άγονες γραμμές καθώς και τις συνδυασμένες μεταφορές. αλλά και στη θεσμοθέτηση συμμετοχής εκπροσώπου του τοπικού Επιμελητηρίου στη λειτουργία των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων.

Επίσης ο Πρόεδρος ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τις εξελίξεις και συνέπειες του προσφυγικού στην οικονομική, κοινωνική και τουριστική ζωή στα νησιά κύρια του Β. Αιγαίου.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός κ. Σαντορινιός,  που ανταποκρίθηκε άμεσα στο σχετικό αίτημα της συνάντησης,  αναφέρθηκε στις θεσμοθετημένες  επιτροπές και αλλαγές που θα γίνουν το επόμενο διάστημα τόσο αναφορικά με τις συνδυασμένες μεταφορές όσο και το μεταφορικό ισοδύναμο  αλλά και την αναμόρφωση του ακτοπλοϊκού νόμου.

Επεσήμανε ότι το Υπουργείο επιθυμεί τη με προτάσεις και μελέτες σύμπραξη και ευρεία συμμετοχή του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών στις διεργασίες  για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου Παράλληλα αναφέρθηκε  στις  πρόσφατες επιτυχημένες δράσεις και  πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο  από πλευράς υπουργείου τόσο για την προώθηση πολιτικών μέτρων τα οποία  θα συμβάλουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των ελληνικών νησιών  όσο και  εν γένει την προάσπιση της νησιωτικότητας .

Τέλος ο Θράσος Καλογρίδης προσκάλεσε τον Υφυπουργό στην  41η Γενική Συνέλευση του Ε.Ο.Α.Ε.Ν θα γίνει 5 ως και 7 Μαΐου στη Σκύρο.