Αρχική Νέα Τοπικά Εορτασμός Ιερής Σύναξης Αγίων Χίου

Εορτασμός Ιερής Σύναξης Αγίων Χίου

159

Αρχιερατικά και πανηγυρικά θα τελεστεί την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 , για εικοστό έκτο κατά σειρά έτος, ο εορτασμός της ΙΕΡΗΣ ΣΥΝΑΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ.
Στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Φρουρίου, όπου βρίσκεται η Εικόνα των Αγίων της Χίου, ο Ο Μέγας Εσπερινός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου στις 7.00 μ.μ..
Το πρωί της Κυριακής, 2 Σεπτεμβρίου, θα αρχίσει ο όρθρος στις 7.00 και εν συνεχεία θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας θα επακολουθήσει Λιτάνευση της Ιερής Εικόνος προς τη «Σκοτεινή φυλακή» του Φρουρίου, όπου θα αναπεμφθεί Δέηση και θα ψαλλούν τα ΜΕΓΑΛΥΝΑΡΙΑ (Εγκώμια) των Εθνομαρτύρων.
Στη Σκοτεινή Φυλακή, στα 1822, έτος της σφαγής της Χίου, κρατήθηκαν όμηροι των Οθωμανών 74 πρόκριτοι, 46 εκ των οποίων μαζί με τον τότε μητροπολίτη Χίου Πλάτωνα, οδηγήθηκαν στην αγχόνη.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου θα βρίσκονται, για προσκύνηση, Ιερά Λείψανα εκ των τιμωμένων Αγίων.
Η εορτή θα μεταδοθεί ραδιοφωνικά από τον τοπικό Εκκλησιαστικό σταθμό «ΣΗΜΑΝΤΡΟ» (93,1 στα FM) το Σάββατο και την Κυριακή.