Αρχική Απόψεις Aρθρα Εορταστικές εκδηλώσεις στη Χίο!, του Ν. Ροδίτη

Εορταστικές εκδηλώσεις στη Χίο!, του Ν. Ροδίτη

173

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου εδώ και κάποια χρόνια διοργανώνει 15ημερο εορταστικών εκδηλώσεων στην αγορά της πόλης του νησιού, δίνοντας μια χαρούμενη νότα στην αγορά! Φέτος έχει συνδιοργάνωση ο σύλλογος με τον Δήμο Χίου και το νομικό πρόσωπο του Δήμου. Χορηγός είναι το επιμελητήριο Χίου. Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι τα παιδιά, γι’αυτό σχεδόν καθημερινά θα υπάρχει μάγος και ζωγραφική προσώπου με μουσική, σε διάφορα σημεία της αγοράς. Η φιλαρμονική του Δήμου θα γεμίσει την απλωταριά – αγορά της Χίου με παραδοσιακά κάλαντα, κεράσματα με γλυκά από τον σύλλογο.
Τις δυο εργάσιμες Κυριακές η ορχήστρα της 96 ΑΔΤΕ θα σκορπίσει νότες χαράς. Οι τυμπανιστές του brasilionico Grupo θα ξεσηκώσουν την αγορά. Το νεανικό συγκρότημα Bistrots δύο ταλαντούχα παιδιά θα ταξιδέψουν με την μουσική τους. Στην κεντρική πλατεία της Χίου θα γίνονται διάφορες δράσεις από συλλόγους.

ΚΑΡΦΙ από το Αιγαίο
του Νίκου Ροδίτη
αναδημοσίευση από το ΚΑΡΦΙ,
22/12/2018

Το Χιώτικο θεατρικό σχήμα ”Σκηνοβάτες” θα παρουσιάσει το παραμύθι του Ε. Τριβιζά “Φρικαντέλα η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα” στην δημοτική πινακοθήκη. Θα υπάρχουν δώρα στον Δήμο για τα παιδιά που θα γράψουν γράμματα στον Άγιο Βασίλη! Μια εκδήλωση της περιβαλλοντολογικής Εκπαίδευσης της Κλειδούς στο Βροντάδο με τον κ. Σπυράκη σε μια εκδήλωση έκπληξη για τους μικρούς και τον διαγωνισμό με τους καλικάντζαρους που θα γεμίσουν την αγορά. Στην ερώτηση μας πως ήταν η αγοραστική κίνηση των τελευταίων μηνών στη Χίο και τι περιμένουν τις εορταστικές ημέρες, η Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου η κα Βικτωρία Αμπαζή είπε στο «Κ»: «Η αγοραστική κίνηση και ιδιαίτερα μετά την Black Friday ήταν αρκετά πεσμένη. Από την Δευτέρα που μας πέρασε ξεκίνησε το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων. Η αγορά θα είναι ανοιχτή πρωί και απόγευμα εκτός της Τετάρτης, το Σάββατο μέχρι τις 4 μ.μ. και Κυριακή μέχρι τις 6 μ.μ. Ελπίζουμε και περιμένουμε να υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση στην αγορά, ο κόσμος να κάνει τα χριστουγεννιάτικα ψώνια του. Οι εκδηλώσεις μας ελπίζουμε να τους φτιάξουν την διάθεση και να τους βάλουν στο κλίμα των γιορτών», κατάληξε η κα Αμπαζή. Καλά Χριστούγεννα να ευχηθούμε εμείς σε όλους με υγεία, αγάπη και ευτυχία!