Αρχική Απόψεις Aρθρα Επαναλειτουργία των ιατρείων υπό όρους, του Ν. Ροδίτη

Επαναλειτουργία των ιατρείων υπό όρους, του Ν. Ροδίτη

75

Στο πλαίσιο των νέων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τα μέτρα πρόληψης του Covid-19 το Νοσοκομείο Χίου μας ενημερώνει ότι, επανέρχεται σταδιακά στη λειτουργία των Εξωτερικών Ιατρείων καταρχήν για τη μετεγχειρητική παρακολούθηση των ασθενών και την παρακολούθηση ασθενών με χρόνια νοσήματα.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου υγείας όσοι προσέρχονται στο νοσοκομείο πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:
1. Οι επισκέψεις στα Εξωτερικά Ιατρεία θα πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν ραντεβού μετά από επικοινωνία με τη Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων στο τηλέφωνο: 2271350112 & 2271350201.
2. Οι ασθενείς θα προσέρχονται στο Νοσοκομείο φορώντας μάσκα και τηρώντας τις ενδεικνυόμενες αποστάσεις. Η προσέλευση του ασθενούς θα γίνεται χωρίς συνοδό, εφόσον το επιτρέπει η κατάστασή του.
3. Οι απαντήσεις εργαστηριακών εξετάσεων δίδονται από την υπάλληλο του Γραφείου Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών-Ληπτριών Υπηρεσιών Υγείας από την πύλη του Νοσοκομείου κατά τις ώρες 12:00- 14:00.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ:
ΤΟ ΚΑΡΦΙ,9/5/20,
του Νίκου Ροδίτη

4. Οι ασθενείς στους οποίους έχουν ακυρωθεί τα ραντεβού τους παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία των Εξωτερικών Ιατρείων για τον επαναπροσδιορισμό τους.
5. Οι ασθενείς οι οποίοι θα υποβάλλονται σε προγραμματισμένο χειρουργείο θα προσέρχονται δυο ημέρες νωρίτερα για να γίνεται η δειγματοληψία Covid-19 από εξειδικευμένο προσωπικό που θα βρίσκεται στον Οικίσκο Δειγματοληψίας πλησίον της πύλης του Νοσοκομείου, κατόπιν επικοινωνίας με τη Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων για να κλείνουν σχετικό ραντεβού.
6. Η Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων θα δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες στους ασθενείς για τις ώρες προσέλευσής τους ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός πολλών ασθενών μαζί.
7. Θα απαγορεύεται το επισκεπτήριο, θα επιτρέπεται η συνοδεία του ασθενούς από ένα συγγενή εφόσον νοσηλεύεται με την ειδική άδεια συνοδού.

Ενώ εν συντομία κάποιες οδηγίες του Ιατρικού συλλόγου Χίου:
1. Τα ιδιωτικά ιατρεία θα λειτουργούν αποκλειστικά με ραντεβού.
2. Τα ραντεβού θα πρέπει να έχουν κατ´ελάχιστον 30 λεπτά απόσταση μεταξύ τους.
3. Οι ασθενείς θα πρέπει να προσέρχονται χωρίς συνοδό. Εξαιρούνται μόνο οι περιπτώσεις των ηλικιωμένων και των μικρών παιδιών.
4. Επιθυμητό και ασφαλές είναι να μην υπάρχει κανείς στο χώρο αναμονής των ιατρείων. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, όπως και η διατήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.
5. Οι ασθενείς πριν και μετά από την εξέτασή τους θα πρέπει να απολυμάνουν τα χέρια τους.
6. Σε τυχόν νόσηση ή ύπαρξη εμπύρετου έως και 14 ημέρες πριν το ραντεβού θα πρέπει να ενημερώνετε τον γιατρό σας.
7. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορείτε να προσέλθετε στο ραντεβού σας παρακαλούμε ενημερώστε εγκαίρως.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤ.Ε. Χίου του ΚΚΕ: 9η Μάη- 75 χρόνια από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ Χίου: για τα 75 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών