Αρχική Νέα Τοπικά Επιχείρηση διάσωσης νότια Οινουσσών, βρέθηκαν 2 αγνούνται 2 ακόμα ελληνοαμερικανοί

Επιχείρηση διάσωσης νότια Οινουσσών, βρέθηκαν 2 αγνούνται 2 ακόμα ελληνοαμερικανοί

465

8.30
Συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή νότια των Οινουσσών, προς Παναγιά και και Γαϊδουρόνησο για τον εντοπισμό πατέρα και γιου.
Εχουν διασωθεί η 24χρονη κόρη την οποία πρώτη την εντόπισε και περισυνέλεξε αλιευτικό σκάφος (πιθανότατα γρι-γρι) πριν τις 3.00 τα ξημερώματα. Από το σκάφος ανοικτής θαλάσσης του Λ.Σ.- Ελ.Ακ. εντοπίστηκε και διασώθηκε ο 59χρονος (σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αυτή είναι η ηλικία του).

7.00
Σε κινητοποίηση βρίσκονται στη Χίο για τον εντοπισμό και των άλλων δύο αγνοουμένων που επέβαιναν σε λέμβο, στη θαλάσσια περιοχή νότια των Οινουσσών.
Πρόκειται για μια παρέα 4 πιθανότατα ελληνοαμερικανικών -που ήδη έχουν βρεθεί οι δύο- και είχαν φύγει με λέμβο από τη Χίο χθες αργά το μεσημέρι για βόλτα.
Σήμερα στις 3.00 τα ξημερώματα βρέθηκε από αλιευτικό μια κοπέλα 24 χρόνων, η οποία και ενημέρωσε ότι στη λέμβο που ανατράπηκε βρίσκονται ακόμα 3 άτομα.
Ο 22χρονος αδερφός της, ο 68χρονος πατέρας της και ένας ακόμα άντρας επίσης 68 ετών.
Πριν λίγη ώρα, σύμφωνα με το Κέντρο επιχειρήσεων του υπουργείου, βρέθηκε και ο ένας εκ των δύο 68χρονων (δεν γνωρίζουμε ακόμα ποιος είναι) από το Σκάφος Ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής και συνεχίζονται οι έρευνες.
Να σημειωθεί ότι άμεσα 3 σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚ. από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, ένα του πολεμικού ναυτικού και το super puma που εδρεύει στη Χίο, σκάφη από την Ομάδα Διάσωσης καθώς και αλιευτικά σκάφη από Χίο και Οινούσσες συμμετέχουν στις έρευνες.
Στην περιοχή πνέουν βόρειοι άνεμοι 4-5 μποφόρ.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗq ERT.GR