Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Επίσκεψη και συμμετοχή Α. Μιχαηλίδη σε διεθνές συνέδριο στο Λίβανο

Επίσκεψη και συμμετοχή Α. Μιχαηλίδη σε διεθνές συνέδριο στο Λίβανο

172

Ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη (2-4 Απριλίου) στη Βηρυτό με την ιδιότητά του ως Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ).
Εκτός από τις εργασίες της διεθνούς γραμματείας ΔΣΟ, κύριο αντικείμενο των εργασιών αποτέλεσε το διεθνές συνέδριο κοινοβουλευτικού διαλόγου που συνδιοργανώθηκε με τη Βουλή του Λιβάνου, με θέμα τις σχέσεις χριστιανών και μουσουλμάνων στη Μέση Ανατολή.

Στο συνέδριο, το οποίο φιλοξενήθηκε στην αίθουσα της ολομέλειας του λιβανέζικου κοινοβουλίου, συμμετείχαν δεκάδες βουλευτές από χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής καθώς και πολλοί θρησκευτικοί ηγέτες χριστιανικών και μουσουλμανικών δογμάτων.

Πέρα από την αναγνώριση της ανάγκης σεβασμού της θρησκευτικής και εθνοτικής διαφορετικότητας, στα πλαίσια του γόνιμου και πολυφωνικού διαλόγου που αναπτύχθηκε συζητήθηκε σειρά θεμάτων που απασχολούν την περιοχή και επηρεάζουν την Ελλάδα και ιδιαιτέρως τα νησιά του Αν. Αιγαίου όπως η Χίος,

μεταξύ των οποίων η τουρκική εμπλοκή στη Συρία και το προσφυγικό ζήτημα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
1,2,3: Από την εναρκτήρια συνεδρίαση του διεθνούς συνεδρίου στη Βουλή του Λιβάνου.
4. Με τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Ι΄.
μιχαγη5. Με τον κυβερνήτη της Βηρυτού κ. Ziad Chebib στα εγκαίνια έκθεσης αγιογραφιών του Αγίου Όρους στο “Σπίτι της Βηρυτού”, εμβληματικό κτίριο και μουσείο μνήμης του εμφυλίου πολέμου και συμφιλίωσης.

Βηρυτός, Καθεδρικός Ναός Αγίου Γεωργίου

6. Καθεδρικός ναός Αγίου Γεωργίου. Βηρυτός, Μεγάλη Τρίτη 2018.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜαγειρίτσα αλα Ευγενία
Επόμενο άρθροΑνάβατος, Μ. Παρασκευή κ Μ. Σάββατο στο Μιστρά του Αιγαίου