Αρχική Ομογένεια Κόσμος Επίσκεψη Καναδού Πρόξενου στη Χίο

Επίσκεψη Καναδού Πρόξενου στη Χίο

143

Στη Χίο βρέθηκε χθες ο πρόξενος του Καναδά Stephen Elazab συνοδευόμενος από τις κυρίες Αρετή Βελισσαρίου και Έλενα Νταντάμη, μέλη του Προξενικού τμήματος καθώς και τον πρόεδρο των ομογενών από τον Καναδά Παντελή Μπουρνιά.
Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης όπου μίλησαν για τη χώρα και τις προοπτικές εργασίες σε αυτήν.
Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη για τη θεσμική λειτουργία της Περιφέρειας και συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στον τουριστικό και πολιτιστικό τομέα.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην Ελληνική και ειδικά στη Χιακή ομογένεια στον Καναδά, ένα δυναμικό παράγοντα στην οικονομία και φορέα σύσφιγξης των σχέσεων των δυο χωρών.
Επίσης η καναδική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Δημαρχείο , όπου έγιναν δεκτοί από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και αναπληρωτή Δήμαρχο Γιώργο Μπελέγρη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου Γιάννη Γεωργιάδη.
Με αφορμή την «Ημέρα της Γυναίκας», ο κος πρόξενος και η συνοδεία του ενημερώθηκαν για τις κοινωνικές δομές της Χίου και την λειτουργία του Κέντρου Κακοποιημένων Γυναικών. Παρούσα στην συνάντηση, ήταν επίσης η Νομικός στο Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών, Κορίνα Κατεράκη, η οποία μετέφερε την εμπειρία της και παραδείγματα περιστατικών που έχει αντιμετωπίσει.
Η συζήτηση επεκτάθηκε γενικότερα σε θέματα που αφορούν τον Δήμο και την λειτουργία του, όπως η έλλειψη χρηματοδότησης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το ζήτημα του μεταναστευτικού, όπου οι φιλοξενούμενοι ενημερώθηκαν για την παρούσα κατάσταση, τις δυσκολίες και τα προβλήματα που παρουσιάζονται.