Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Επίσκεψη Π. Καμμένου στα ακριτικά φυλάκια Παναγιάς Οινουσσών και Φαρμακονησίου

Επίσκεψη Π. Καμμένου στα ακριτικά φυλάκια Παναγιάς Οινουσσών και Φαρμακονησίου

270

Tα ακριτικά φυλάκια στην Παναγιά των Οινουσσών και στο Φαρμακονήσι επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, προκειμένου να ανταλλάξει ευχές με τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους οπλίτες, με την ευκαιρία της Λαμπρής.
Από την Παναγιά, ένα από τα πλέον προκεχωρημένα φυλάκια των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, της δύναμης της ΑΣΔΕΝ, ο κ. Καμμένος επισήμανε μεταξύ άλλων: «Η σκέψη όλων μας, η σκέψη όλου του ελληνικού λαού, είναι δίπλα στον αξιωματικό και τον υπαξιωματικό που βρίσκονται κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Ευχόμαστε γρήγορα να έλθει για αυτούς η λευτεριά.
Σήμερα, στο πασχαλινό τραπέζι, σε όλα τα στρατόπεδα, με διαταγή της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, θα υπάρχουν δύο κενές θέσεις. Ξέρω ότι θα υπάρχουν δύο κενές θέσεις και σε κάθε ελληνικό σπίτι μέχρι την επιστροφή των δύο στελεχών μας.
Χριστός Ανέστη. Μήνυμα αγάπης, μήνυμα δύναμης και μήνυμα ασφάλειας και σιγουριάς, από εδώ, από το Φυλάκιο της Παναγιάς», ανέφερε.
Ο κ. Καμμένος ευχήθηκε «το αναστάσιμο Φως να φωτίσει τις ψυχές όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεών μας και των οικογενειών τους που βρίσκονται μακριά όταν εκείνοι έχουν το καθήκον μπροστά τους». Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε το Φαρμακονήσι.
Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο διοικητής της 96 ΑΔΤΕ ταξίαρχος Παναγιώτης Κιμουρτζής, ενώ στην αποστολή συμμετείχε ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος που είναι έφεδρος λοχαγός καταδρομέας.
Όπως έγινε γνωστό οι πτήσεις των δύο τουρκικών αεροσκαφών F-16 πάνω από την Παναγιά των Οινουσσών στα 21.000 και στα 20.000 πόδια, αντίστοιχα, σημειώθηκαν λίγο μετά την επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας στο νησί.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ