Αρχική Μαστίχα Μαστιχοπαραγωγοί Επίσπευση διαδικασιών ζήτησε ο Αν. Μιχαηλίδης από κλιμάκιο ΕΛΓΑ για Μαστιχοχώρια

Επίσπευση διαδικασιών ζήτησε ο Αν. Μιχαηλίδης από κλιμάκιο ΕΛΓΑ για Μαστιχοχώρια

106

Την επίσπευση των διαδικασιών των τακτικών ελέγχων με σκοπό την όσο το δυνατόν πιο σύντομη καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες από την καταιγίδα μαστιχοπαραγωγούς, ζήτησε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης κατά τη συνάντησή του με κλιμάκιο των ελεγκτών του ΕΛΓΑ στα Μαστιχοχώρια.
Συγκεκριμένα χθες Τετάρτη, 29/8/18, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. συνοδευόμενος από το συντονιστή της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Φραγκίσκο Σέργη, επισκέφθηκε τα χωριά που επλήγησαν από την καταιγίδα και είχε συνάντηση με το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ που ήδη βρίσκεται στο νησί.
Σε συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών συνεταιρισμών και των τοπικών κοινοτήτων περιηγήθηκαν δε στις πληγείσες περιοχές προκειμένου να λάβουν άμεση και πλήρη ενημέρωση για τις καταστροφές στο μαστίχι.
Διαπιστώθηκε επίσης ότι οι ζημιές στη μαστιχοπαραγωγή είναι εκτεταμένες και σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις εκμεταλλεύσεων, αυτές είναι ολικές!
Ο βουλευτής προγραμματίζει παράσταση στο νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη, άμεσα και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, για την επίσπευση των διαδικασιών για την αποζημίωση των παραγωγών.