Αρχική Νέα Τοπικά Επιτροπή Διαβούλευσης για το παραλιακό μέτωπο Δασκαλόπετρα – Κοντάρι Δ. Χίου

Επιτροπή Διαβούλευσης για το παραλιακό μέτωπο Δασκαλόπετρα – Κοντάρι Δ. Χίου

176

Η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Χίου επανέρχεται μετά από επτά μήνες, σε συνέχεια της συνεδρίασης της 9ης Μαρτίου, σε συνεδρίαση για το θέμα του παραλιακού μετώπου που ορίζεται από τη Δασκαλόπετρα της Δημοτικής Ενότητας Ομηρούπολης έως το Κοντάρι της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Μηνά.

Η Ομάδα Εργασίας θα παρουσιάσει στο πλαίσιο της συνεδρίασης τα πορίσματα των έως σήμερα εργασιών της, πάνω στα οποία θα ακολουθήσει συζήτηση, την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου στις 6.00 μ.μ..
Οι εκπρόσωποι των φορέων και οι ιδιώτες οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν με ηλεκτρονική σύνδεση, παρακαλούνται να αποστείλουν στον Δήμο τη σχετική δήλωσή τους στο mail: xiosds2011@gmail.gr μέχρι την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020, προκειμένου να τους αποσταλεί η σχετική πρόσκληση για τη σύνδεση.

Η παρουσίαση περιλαμβάνει:
Α) Τον ορισμό της περιοχής μελέτης, που ορίζεται από τη Δασκαλόπετρα έως το Κοντάρι και εκτείνεται διοικητικά σε τρεις δημοτικές ενότητες: Ομηρούπολης, Χίου και Αγίου Μηνά.
Β) Την ανάλυση της περιοχής μελέτης παρουσιάζοντας τη συνολική διαδρομή μέσα από 22 σημεία ενδιαφέροντος.
Γ) Την καταγραφή βασικών προβλημάτων που πρέπει να επιλυθούν και αφορούν την περιοχή μελέτης στο σύνολο της.
Δ) Συμπεράσματα.
Ε) Μεθοδολογία και Πλάνο Δράσης.
ΣΤ) Παρουσίαση υλοποιημένων παραδειγμάτων αναπλάσεων σε παραλιακά ή παραποτάμια μέτωπα άλλων πόλεων στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Όπως σημειώνεται στη σχετική πρόσκληση, σημαντικό κρίνεται να καταγραφούν προβλήματα και δυσλειτουργίες σε σχέση με το παραλιακό μέτωπο, τα οποία οι κάτοικοι κάθε δημοτικής ενότητας γνωρίζουν καλύτερα αφού τα βιώνουν καθημερινά, ο καθένας στη δική του περιοχή.

Οι πολίτες μπορούν να παρακολουθήσουν τη δημόσια διαβούλευση, που έχει αναρτηθεί από τις 21 Ιουλίου 2020, στην ιστοσελίδα του δήμου Χίου.

Διαφήμιση