Αρχική Νέα Τοπικά Σχέδιο Δράσης για δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου, 2/8/17

Σχέδιο Δράσης για δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου, 2/8/17

74

Ημερίδα παρουσίασης του Σχεδίου Δράσης για την ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου στη Χίο, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Αυγούστου και ώρα 7.00 μ.μ. στην Αίθουσα Συνεδρίων του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δ.Χίου.

Στην Ημερίδα, που τη διοργανώνουν το Επιμελητήριο και ο Δήμος Χίου, θα παρουσιασθούν τα αποτελέσματα της έρευνας αξιολόγησης των υποψήφιων περιοχών για τη χωροθέτηση του Επιχειρηματικού Πάρκου.
Να σημειωθεί ότι το Επιμελητήριο και ο Δήμος Χίου ανέλαβαν και χρηματοδότησαν τη διεκπεραίωση των απαιτούμενων ενεργειών για την ωρίμανση του συγκεκριμένου Σχεδίου ανάπτυξης για τη δημιουργία Οργανωμένου Υποδοχέα Επιχειρηματικότητας στη Χίο.
Όπως σημειώνεται στη σχετική πρόσκληση «η ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου στην περιοχή της Χίου θα υποβοηθήσει την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την επίτευξη ορθολογικής χωροταξίας των βιομηχανικών εγκαταστάσεων (τόσο για την πόλη της Χίου όσο και για την ευρύτερη περιοχή του νησιού), τη βελτίωση των περιβαλλοντικών παραμέτρων της περιοχής και την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων των τοπικών επιχειρηματιών.
«…θα αποτρέψει τη δημιουργία προβλημάτων στην επιχειρηματική ανάπτυξη των άναρχα εγκατεστημένων επιχειρήσεων και θα μειώσει σημαντικά τις δυσκολίες στη λειτουργία τους (διοικητική περιβαλλοντική αδειοδότηση) που υπάρχουν».