Αρχική Νέα Τοπικά Ελεγχος στον προσφυγικό καταυλισμό Σούδας Χίου- μόνο ένας χωρίς κάλυψη αίτησης ασύλου

Ελεγχος στον προσφυγικό καταυλισμό Σούδας Χίου- μόνο ένας χωρίς κάλυψη αίτησης ασύλου

110

Πρωινή επιχείρηση στον καταυλισμό προσφύγων στη Σούδα πραγματοποίησαν δυνάμεις της Αστυνομίας σε συνεργασία με την υπηρεσία ασύλου, παρουσία εισαγγελέα, για τον έλεγχο των προσφύγων- μεταναστών που διαμένουν στο χώρο.
Συγκεκριμένα από τις 7.00 περίπου το πρωί της Δευτέρας ελέχθησαν 170 και πλέον άτομα (υπολογίζονται μέχρι 200 να διαμένουν στον καταυλισμό) από τα οποία μόνο για ένα πιθανόν να στοιχειοθετείται επανοπροώθησή του αφού έχει περάσει ο χρόνος ένστασης μετά την απορριπτική απόφαση σε πρώτο βαθμό του αιτήματος ασύλου.
Επίσης έγιναν προσαγωγές 7 ακόμη ατόμων για να τους επιδοθούν οι απορριπτικές αποφάσεις σε πρώτο πάντα βαθμό της υπηρεσίας ασύλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ίδια αστυνομική πηγή, πραγματοποιήθηκαν 5 ακόμα συλλήψεις, σε έναν γιατί βρέθηκαν αδασμολόγητα καπνικά είδη και στους άλλους 4 για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Πάντως στο διαδίκτυο ήδη έχουν ανέβει φωτογραφίες από την κατάσταση που έμειναν πίσω οι σκηνές των προσφύγων και αιτούντων άσυλο στο χώρο της Σούδας, με διαμαρτυρίες για βίαιες- αναίτιες συμπεριφορές των αστυνομικών οργάνων.
Ο έλεγχος φαίνεται να επισπεύθηκε μετά τις προσαγωγές 7 ατόμων και τη σύλληψη τελικά τριών την προηγούμενη εβδομάδα στην περιοχή της Μπέλλα Βίστα όπου βρέθηκε ένας μεγάλος αριθμός προσφύγων. Για τα 3 άτομα έχει σχηματιστεί δικογραφία και αναμένεται η δίκη να πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο, με κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής· αφού από την αστυνομία ζητήθηκε να αποχωρήσουν, κάτι που τελικά έγινε.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:era-aegean.gr