Αρχική Νέα Τοπικά Ερευνα για τον τουρισμό, από Ομοσπονδία ΕΒΕ, δείτε το ερωτηματολόγιο

Ερευνα για τον τουρισμό, από Ομοσπονδία ΕΒΕ, δείτε το ερωτηματολόγιο

93

Έρευνα πάνω σε θέματα τουρισμού του νησιού με τη συγκέντρωση απόψεων σε 1.000 τουλάχιστον επαγγελματίες- μέλη της, πρόκειται να προχωρήσει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Παππάς και ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Κυτριλάκης σημείωσαν ότι σε συνεργασία με το τμήμα Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το ινστιτούτο της ΓΣΕΒΕΕ έχει διαμορφωθεί ερωτηματολόγιο με 18 σημεία, που θα μοιραστεί στους επαγγελματίες που σχετίζονται με τον τουρισμό, προκειμένου να καταγραφούν οι ανάγκες και τα προβλήματα και να διερευνηθούν τα κατάλληλα μέτρα που θα βοηθήσουν στην ανάδειξη της Χίου και στην ανάπτυξη του τουρισμού.
Το ερωτηματολόγιο απευθύνεται σε 5 κατηγορίες επαγγελματιών που έχουν άμεση σχέση με τον τουρισμό. Χωρίζει τη Χίο σε περιοχές, με βάση τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Χίου.
Στο ερωτηματολόγιο σημειώνονται μεταξύ άλλων το είδος της επιχείρησης, ο αριθμός μόνιμων και εποχιακών εργαζομένων.
Ενώ ζητείται η άποψη του επιχειρηματία για τη χρονιά που μας πέρασε, τον τρόπο προβολής του νησιού και των υπηρεσιών που διαθέτει, τον προβληματισμό των επαγγελματιών για την πορεία του τουρισμού αλλά και μεταφορά εντυπώσεων (θετικών ή αρνητικών) των επισκεπτών του νησιού.

OEBE_tourismos_ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ_15nOV18