Αρχική Νέα Τοπικά Εργατικό Κέντρο Χίου για Πολυτεχνείο

Εργατικό Κέντρο Χίου για Πολυτεχνείο

60

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
“47 χρόνια συμπληρώνονται φέτος, από την εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου 1973.
47 χρόνια από την κορυφαία πράξη της φοιτητικής νεολαίας να οχυρωθεί στο Πολυτεχνείο και με τον μαχητικό δυναμισμό της να οδηγήσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία στη σύγκρουση με το δικτατορικό καθεστώς της 21ης Απριλίου 1967.
47 χρόνια μετά, οι μνήμες παραμένουν ζωντανές. Ο αγώνας για αξιοπρέπεια, ελευθερία, δικαίωμα στην εργασία και δημοκρατία όπως εκφράστηκε με το σύνθημα των φοιτητών «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» έφερε τον άνθρωπο πάνω από τον φόβο, πάνω από την τυραννία κι έστειλε το μήνυμα: «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ».

“Ο αγώνας αυτός παραμένει επίκαιρος. Ζει κι ανασαίνει μέσα από την καθημερινή μάχη όλης της ελληνικής κοινωνίας, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των φοιτητών και των ανέργων για την προάσπιση της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων και του δικαιώματος των νέων του τόπου μας για ένα μέλλον αντάξιο των ονείρων τους.
Μπορεί φέτος λόγω της πανδημίας να μην γίνουν πορείες μνήμης είτε επίκαιρες ομιλίες από φορείς και συλλογικότητες όμως δεν σημαίνει ότι τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν πριν 47 χρόνια πρέπει να περάσουν στη λήθη του παρελθόντος.
Γι’ αυτό ως Εργατικό Κέντρο Χίου λέμε ότι όλοι μαζί μπορούμε και έχοντας μπροστάρη τη νεολαία μας, να αποτρέψουμε τα χειρότερα, να αγωνιστούμε ενωμένοι και να ανάψουμε και πάλι την σπίθα της ελπίδας που θα φωτίσει το μέλλον μας.

Ζήτω το Πολυτεχνείο!
Από τη Διοίκηση”

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ για την επέτειο του Πολυτεχνείου
Επόμενο άρθροΤα Καρδάμυλα εκπέμπουν SOS, του Τάσου Ποδιά