Αρχική Νέα Τοπικά Εργατικό Κέντρο Χίου: στηρίζει απεργία εμποροϋπαλλήλων 5/11

Εργατικό Κέντρο Χίου: στηρίζει απεργία εμποροϋπαλλήλων 5/11

71

Το Εργατικό Κέντρο Χίου και το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις & Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Π.Ε. Χίου στηρίζουν την 24ωρη πανελλαδική απεργία της Κυριακής 5/11/2017 για το άνοιγμα των καταστημάτων εξαιτίας της περιόδου των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για άλλη μια φορά γίνεται έρμαιο των Πολυεθνικών και του Κεφαλαίου επιτρέποντας το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή, περιφρονώντας το μικρομεσαίο εμπόριο και τις επιχειρήσεις που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στον αθέμιτο ανταγωνισμό. Αγνοεί για ακόμη μια φορά τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους αφού τους στερεί την Κυριακή, μοναδική, θεσπισμένη και κατακτημένη με πολλούς αγώνες ημέρα αργίας, ανάπαυσης και ευκαιρίας να βρεθούν με τις οικογένειές τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους να στείλουν για μια φορά ακόμη ένα δυνατό μήνυμα ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
Καλούμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του αντεργατικού μνημονιακού νόμου Ν.4177/13 και στην επαναφορά της κυριακάτικης αργίας με νομοθετική πρωτοβουλία.

Αυτό που λείπει σήμερα από την κοινωνία και τους πολίτες δεν είναι οι ώρες για ψώνια αλλά το εισόδημα, οι αξιοπρεπείς μισθοί και συντάξεις. Με την κατακρεούργηση μισθών και συντάξεων, την μαύρη εργασία και την ανεργία στα ύψη, την υπερφορολόγηση και όλα τα χαράτσια και τους φόρους που μας επιβάλλουν να πληρώσουμε (ΕΝΦΙΑ, φόρος καυσίμων κτλ) όχι μόνο δεν περισσεύει τίποτα για ψώνια αλλά αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε και στην κάλυψη των βασικών αναγκών.

Τέλος, καλούμε τους καταναλωτές να μην προβούν σε αγορές της Κυριακή 5/11/2017 στέλνοντας και οι ίδιοι το μήνυμά τους ενάντια σε όλους αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να καταδυναστεύουν τις ζωές μας.

Η Κυριακή είναι αργία. Δεν δουλεύουμε, δεν ψωνίζουμε!