Αρχική Απόψεις Face-tweet Έβαλαν μπουλντόζες στα μονοπάτια των μαστόρων της Πέτρας, του Κ. Φρεζούλη

Έβαλαν μπουλντόζες στα μονοπάτια των μαστόρων της Πέτρας, του Κ. Φρεζούλη

153
Έχω πάθει ψυχολογικό σoκ, από τον βιασμό του πιο όμορφου μονοπατιού του Χωριού μου, που αντίκρισα σήμερα το απόγευμα. Η ανευθυνότητα σε βαθμό εγκληματικό,να καταστρέφεις με μπουλντόζα την βιοποικιλότητα της περιοχής, το μονοπάτι, την ξερολιθιά που με τόσο κόπο είχαν φτιάξει οι πρόγονοί μας, είχε αντέξει στο χρόνο, στους κατακτητές, το όνειρο μας που είχαμε σχεδιάσει να γίνουν “ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΑΣΤΟΡΩΝ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” με ήπιες μορφές αποκατάστασης ,που θα έδειχνε την ιστορική, πολιτιστική ταυτότητα των Θυμιανών, θα τα προστάτευε από τον “εκσυγχρονισμό”, την “πρόοδο” του κάφρου, ανεγκέφαλου, αξιολύπητου νεοέλληνα.

Ξαφνικά ήρθε αυτό που φοβόμαστε από την επίσημη πολιτεία, κάποιος που δεν ξέρω πως να τον χαρακτηρίσω, όλη αυτή την ομορφιά το καλός της περιοχής του ΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΦΑΚΑ χαρακτηρισμένο αρχαιολογικό – ιστορικό μνημείο, το καταστρέφει, το μετατρέπει σε αγροτική οδοποιία.

Εκεί που περπατούσαμε ένας – ένας και ακούγαμε το κελάηδισμα της φύσης, τώρα πηγαίνουν με λεωφορείο, μετά θα χτίσουν ουρανοξύστη.
Ντροπή, απογοήτευση, αγανάκτηση,ποιος ευθύνεται; Ζητώ από την Δημοτική αρχή να μας εξηγήσει. Από τον Χωρικό Αντιδήμαρχο Αγ. Μήνα, τον Πρόεδρο της κοινότητας Θυμιανών να τοποθετηθούν, να μας εξηγήσουν πως έγινε αυτό χωρίς να είναι ενημερωμένοι.
Από τους χωριανούς μου,τους φίλους μου, τους ενεργούς πολίτες, όλους τους ΧΙΩΤΕΣ να δραστηριοποιηθούμε για να το αποκαταστήσουμε.