Αρχική Νέα Τοπικά Εξιχνίαση 4 διαρρήξεων με σύλληψη δράστη από Αστυνομία (video)

Εξιχνίαση 4 διαρρήξεων με σύλληψη δράστη από Αστυνομία (video)

207

Στην εξιχνίαση τεσσάρων περιπτώσεων διαρρήξεων – κλοπών σε σπίτια στη Χίο, έφθασε η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου προχωρώντας και στη σύλληψη 43χρονου· σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Το μεσημέρι της Τετάρτης δόθηκε συνέντευξη τύπου από τους, όπου παρουσιάστηκαν και φωτογραφίες με τα κατασχεθέντα είδη, όπως κοσμήματα, τιμαλφή, χρυσές λίρες, ηλεκτρονικές συσκευές και διαρρηκτικά εργαλεία.Με μια πρώτη εκτίμηση, με βάση το βάρος των κοσμημάτων, υπολογίζεται ότι η αξία τους ξεπερνά τις 50.000 ΕΥΡΩ.
Δείχνοντας τη σπουδαιότητα της υπόθεσης και το πονοκεφάλιασμα με τις διαρρήξεις η πρώτη εκ των οποίων καταγράφεται το 2017, η συνέντευξη τύπου δόθηκε από το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Βορείου Αιγαίου Ελευθέριο Ντουρουντού, τον αστυνομικό διευθυντή Χίου Δημήτρη Αυγερινό και το διευθυντή της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου Διαμαντή Βυζανιάρη.


Σημειώθηκε δε ότι εξετάζεται η εμπλοκή του δράστη σε τουλάχιστον 8 ακόμη παρόμοιες υποθέσεις. Ενώ για τη διερεύνηση της υπόθεσης συνέδραμε και κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης και το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χίου.
Η τελευταία διάρρηξη


Η τελευταία διάρρηξη και κλοπή που έκανε ο δράστης ήταν την 12η Μαΐου, όταν ξημερώματα μπήκε σε οικία ηλικιωμένης στη Χίο, απ’ όπου αφαίρεσε διάφορα κοσμήματα, έγινε όμως αντιληπτός από συγγενικό της πρόσωπο και τράπηκε σε φυγή.
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση εντοπίστηκε ο δράστης και στην κατοχή του, καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 πλήθος κοσμημάτων (χρυσά, ασημένια, επίχρυσα, επάργυρα, κ.λπ.),
 συλλεκτικά νομίσματα διαφόρων χωρών, μεγεθών και ονομαστικής αξίας,
 εικόνες θρησκευτικού περιεχομένου,
 χρυσές λίρες Αγγλίας,
 ηλεκτρονικές συσκευές διαφόρων τύπων,
 συσκευές ανίχνευσης και εκτίμησης μετάλλων,
 τα χρηματικά ποσά των -410- ευρώ και των -218- δολαρίων Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής,
 διάφορα τιμαλφή,
 διαρρηκτικά εργαλεία και
 μεγάλος αριθμός κλειδιών κατοικιών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαράκληση στην Παναγιά Βοήθεια για μαθητές- μαθήτριες
Επόμενο άρθροΔιασώστες ΕΚΑΒ δέχτηκαν επίθεση από πατέρα μαθητή