Αρχική Νέα Τοπικά Εξιχνίαση τηλεφωνικής απάτης σε ηλικιωμένο

Εξιχνίαση τηλεφωνικής απάτης σε ηλικιωμένο

107

Εξιχνιάσθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, περίπτωση απάτης, που διαπράχθηκε την Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου στο νησί.
Συνελήφθη, συγκεκριμένα την Τετάρτη στη Χίο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, ένας ημεδαπός, ηλικίας 36 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης, ενώ στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται ένας αλλοδαπός ηλικίας 49 ετών, ο οποίος κατηγορείται για το ίδιο αδίκημα.
Οπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, άτομα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων επικοινώνησαν τηλεφωνικά με 77χρονο ημεδαπό, προσποιούμενοι αστυνομικό και συγγενικό του πρόσωπο κατά περίπτωση και υποστηρίζοντας ψευδώς ότι ο γιος του έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και απαίτησαν από τον ηλικιωμένο την άμεση καταβολή του χρηματικού ποσού των -2.000- ευρώ.
Την ίδια ημέρα, ο 36χρονος μετέβη στην οικία του ηλικιωμένου στη Χίο και παρέλαβε το χρηματικό ποσό, μέρος του οποίου απέστειλε μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων στον 49χρονο.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε στην κατοχή του συλληφθέντα και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -300- ευρώ.
Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου, ενώ εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή των δραστών σε συναφείς πράξεις.