Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς με ελεύθερη είσοδο σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους (27-29/9)

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς με ελεύθερη είσοδο σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους (27-29/9)

120

Αφιερωμένες στις τέχνες και στην ψυχαγωγία και με γενικό τίτλο «ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ – Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο», γιορτάζονται οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς , που συμπληρώνουν φέτος 23 χρόνια ζωής.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου συμμετέχοντας στον τριήμερο εορτασμό (27-29/9) ανοίγει τις πόρτες του Αρχαιολογικού Μουσείου και του Οθωμανικού Λουτρού στο Κάστρο για να
δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωριστούν με τους χώρους με τρόπους πιο άμεσους και ευχάριστους.
Το τριήμερο του εορτασμού η είσοδος στα μουσεία, στα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Εφορείας θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Παρασκευή 27/9
Στις 9:00 η ώρα, θεματική ξενάγηση σε σχολικές ομάδες στο Αρχαιολογικό Μουσείο, με βάση τα εκθέματα του Μουσείου, τα οποία σχετίζονται με το τρίπτυχο Μουσική – Χορός – Θέατρο.
Στις 11:00 η ώρα, θεματική ξενάγηση σε σχολικές ομάδες στο Οθωμανικό Λουτρό του Κάστρου, με θέμα τα λουτρά ως χώρους ψυχαγωγίας.
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με έκθεση αρχαιολογικών αντικειμένων που βρέθηκαν στο χώρο του Οθωμανικού Λουτρού κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασής του.
Σάββατο 28/9
Από τις 20:00 έως τις 23:00 η ώρα το βράδυ, ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο από αρχαιολόγο της Εφορείας, με σκοπό την γνωριμία του κοινού με το Μουσείο.
Κυριακή 29/9
Στις 11:00 η ώρα, ξενάγηση στο Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο από αρχαιολόγους της Εφορείας, με σκοπό την γνωριμία του κοινού με το χαμάμ και τον κοινωνικό του ρόλο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤροχαίο ΙΧ με ηλεκτροκίνητο πατίνι: Σταθερή αλλά κρίσιμη η υγεία του 23χρονου
Επόμενο άρθροΔήμος Χίου: καταψήφιση προτάσεων Κάρμαντζη για διοικήσεις Οργανισμών- το θέμα στην Αποκεντρωμένη