Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Φεστιβάλ ΙΩΝΙΑ: έκθεση απαγορευμένου αντιστασιακού τύπου και λογοτεχνίας στην κατοχή

Φεστιβάλ ΙΩΝΙΑ: έκθεση απαγορευμένου αντιστασιακού τύπου και λογοτεχνίας στην κατοχή

65

Έκθεση για τον Απαγορευμένο Αντιστασιακό Τύπο και τη Λογοτεχνία στην Κατοχή (1941-1944), εις Μνήμην του Καθηγητή, Βασίλη Φίλια, παρουσιάζουν το Διεθνές Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού «ΙΩΝΙΑ», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης».
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018, στις 20:00, στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης», με ομιλητές, το Γιώργο Δολιανίτη, στον οποίο ανήκει το εκθεσιακό υλικό, την Αριστέα Τόλια-Σιδέρη, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου και τον Περικλή Νεάρχου, Ιστορικό και Πρέσβη επί τιμή.

«Εκτίθενται 320 εφημερίδες και 430 λογοτεχνικά βιβλία εκδοθέντα την εν λόγω εποχή για να γλυκάνουν ζείδωρα τις κρύες κατεβασιές του κατοχικού Χειμώνα»,σημειώνεται στο δελτίο τύπου του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΙΩΝΙΑ.
Η τελετή εγκαινίων θα είναι ανοιχτή στο κοινό.
Η Έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά, από τη Δευτέρα 1 έως την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, από τις 10:00 έως τις 14:00, όπου θα παρέχεται ξενάγηση από τον Πρόεδρο της Δ.Ε., Χρίστο Στεργ. Μπελλέ.

*H έκθεση ταξιδεύει Νοέμβριο για Βρυξέλλες, αφού η αφήγησή της δεν αποτελεί μόνο Ελληνική, αλλά και Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια «υπόθεση».