Αρχική Green Life Διαδρομές Φίλοι Μονοπατιών Χίου: κοπή πίτας με “πεζοπορία στα χνάρια του Δρίμακου”

Φίλοι Μονοπατιών Χίου: κοπή πίτας με “πεζοπορία στα χνάρια του Δρίμακου”

241

Οι “Φίλοι Μονοπατιών Χίου” καλούν τα μέλη τους, τους φίλους της πεζοπορίας, τους φυσιολάτρες αλλά και όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν τα μυστικά του Αίπους, στην κοπή τη πίτας τους, που θα γίνει την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 στo Φλώρι (Άη Γιώργη).
Θα προηγηθεί πεζοπορία στα χνάρια του Δρίμακου, του πρώτου κοινωνικού επαναστάτη της ανθρωπότητας που έζησε σ αυτά τα μέρη και που να σημειώσουμε συμπίπτουν με τις περιοχές που το κυβερνητικό σχέδιο προορίζει για τη δημιουργία του κλειστού κέντρου Κράτησης προσφύγων- μεταναστών, για το οποίο διαφωνούν όλοι οι φορείς του νομού.

Σημείο συνάντησης- διαδρομή (δελτίο τύπου)
“Σημείο συνάντησης η εκκλησία του Άη Γιώργη στο Φλώρι στις 09:30 π.μ. απ’ όπου και θα ξεκινήσουμε την ιστορική πεζοπορική περιήγησή μας στο ανατολικό Αίπος.

Θα περάσουμε από τον Χαμόσπηλο και θα φτάσουμε στο Ρημόκαστρο.

Στο διάλειμμα που θα γίνει εδώ η αρχαιολόγος κα. Τσαρδάκα Δέσποινα θα μας μιλήσει για στην ιστορική αξία του Αίπους ενώ η φιλόλογος – ερευνήτρια κα. Ζαχαρού – Λουτράρη Αθηνά θα μας παρουσιάσει την ιστορία του Δρίμακου.

Η πεζοπορία θα συνεχιστεί σε αγροτικό δρόμο μέχρι το ύψος του 15ου χιλιομέτρου του δρόμου Χίου – Βολισσού.

Από εδώ περπατώντας πάνω σε τμήματα της αρχαίας Ελληνόστρατας και περνώντας δίπλα από τους περίφημους «Δρύδες του Φλωριού» θα τερματίσουμε στο Φλώρι.

Η κυκλική αυτή ιστορική διαδρομή έχει μήκος περίπου 6 χλμ., συντηρήθηκε πρόσφατα από μέλη και φίλους του συλλόγου μας, είναι μέτριας δυσκολίας και κινείται κατά διαστήματα σε πετρώδες αλλά όχι επικίνδυνο έδαφος.

Μετά την πεζοπορία θα γίνει η κοπή της πίτας του συλλόγου μας.

Το κάλεσμα είναι ανοικτό και οι συμμετέχοντες θα φροντίσουν για την μετακίνησή τους. Για την συμμετοχή στην πεζοπορία απαιτείται ο κατάλληλος και απαραίτητος εξοπλισμός (παπούτσια πεζοπορίας οπωσδήποτε, μπαστούνια πεζοπορίας, σακίδιο με προσωπικά είδη, αδιάβροχο, νερό, ενεργειακό σνακ κλπ).

Οι συμμετέχοντες αποδέχονται ανεπιφύλακτα ότι φέρουν την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τυχόν ατυχήματα ή απώλεια αντικειμένων”.