Αρχική Green Life Διαδρομές Φίλοι Μονοπατιών Χίου- πεζοπορία στο φαράγγι των Καμπιών

Φίλοι Μονοπατιών Χίου- πεζοπορία στο φαράγγι των Καμπιών

165

Μια κυκλική διαδρομή που περιλαμβάνει το Φαράγγι Καμπιών και το Αγρελωπό, ένταξε στις δράσεις του ο Σύλλογος Φίλοι των Μονοπατιών για την Κυριακή 24 Μαρτίου.
Η πρώτη οργανωμένη εκδήλωση της Ανοιξης, αφορά μια δύσκολη διαδρομή, μήκους περίπου 11 χλμ. με πάνω από 600 μέτρα υψομετρική διαφορά, που όπως επισημαίνεται απευθύνεται σε έμπειρους πεζοπόρους που διαθέτουν αντοχή και κατάλληλο εξοπλισμό και συμμετέχουν με δική τους ευθύνη
Αφετηρία και τερματισμός της πεζοπορίας είναι τα Καμπιά, όπου εκεί μπορούν να φθάσουν οι συμμετέχοντες με το λεωφορείο που θα ναυλώσει ο Σύλλογος (αντί αντιτίμου) και θα ξεκινήσει την Κυριακή στις 8.30 το πρωί από το δημαρχείο Χίου.
Στην αρχή οι συμμετέχοντες, θα κατηφορίσουν στο γνωστό μονοπάτι που κινείται αριστερά και δεξιά του Καμπούσικου Ποταμού (που αυτή την εποχή έχει πολύ νερό) και οδηγεί στην παραλία των Καμπιών.
Στη συνέχεια θα ανηφορίσουν για 4 χλμ. περίπου σε δρόμο μέχρι το Αγρελωπό.
Το τελευταίο τμήμα της διαδρομής είναι το μονοπάτι του παπά – Βαρθολομαίου που κατηφορίζει αρχικά στην κοιλάδα των αηδονιών, αλλά στην συνέχεια ανηφορίζει απότομα για 1.200 μ. μέχρι τα Καμπιά.
Διάρκεια της διαδρομής: 4,5 – 5 ώρες και απαραίτητος εξοπλισμός: παπούτσια πεζοπορίας, σακίδιο με προσωπικά είδη – νερό – ενεργειακό σνακ, μπατόν, αδιάβροχο κ.λ.π.
Για την καλύτερη οργάνωση της δράσης είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, καθημερινά 10.00-14.00 και 18.00-21.00 στο 6978124812 (κα. Λιάνα Βαφειάδου Παπανικολάου) μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου 2019.
Κόστος συμμετοχής (έξοδα μετακίνησης): 10 ευρώ το άτομο – 7 ευρώ για τα μέλη του συλλόγου.