Αρχική Green Life Ζώα & Περιβάλλον Συστηματική εξόντωση ζώων (όπως αλεπούδες κ.ά.) με φόλες και στη Χίο

Συστηματική εξόντωση ζώων (όπως αλεπούδες κ.ά.) με φόλες και στη Χίο

350

Η συστηματική εξόντωση των ζώων (αδέσποτων και μη) συμβαίνει συστηματικά και στη Χίο. Παντού στο νησί άνθρωποι «της διπλανής πόρτας» όχι μόνο δηλητηριάζουν τα αδέσποτα – αφού δεν τους είναι χρήσιμα – αλλά έχουμε και όλους αυτούς που εξοντώνουν τις αλεπούδες και άλλα άγρια είδη για να μην τους τρώνε τα θηράματα ή για να μην μπαίνουν σε κοτέτσια.

Φυσικά δεν είναι πρωτόγνωρο ούτε πρωτάκουστο κυνηγοί, κτηνοτρόφοι κ.ά. επαγγελματίες να σκορπούν δηλητηριασμένα δολώματα για να εξοντώσουν άγρια ζώα τιμωρώντας με φρικτό θάνατο μόνο και μόνο επειδή κυνηγούν για να επιβιώσουν όπως ορίζει η φύση τους.


Οι φωτογραφίες που τράβηξε στις 2 Απριλίου ο Γιώργος Γκιουβέτσης μέλος του Σύλλογου Οικολογίας και Περιβάλλοντος Χίου στην περιοχή Κεφαλόβουνο – Μύλος – ορειβατικό καταφύγιο Βικίου δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για παρερμηνείες. Επιβεβαιώνουν αυτό που καλά γνωρίζουμε ότι συμβαίνει παντού στην Ελλάδα.

Τρεις αλεπούδες νεκρές πιθανότατα δηλητηριασμένες με φόλες υδροκυανίου – καθώς αυτές επιφέρουν ακαριαίο θάνατο – βρέθηκαν την ίδια μέρα στο ίδιο σημείο του δρόμου και αυτό δεν είναι κάτι τυχαίο. Είναι το αποτέλεσμα προσχεδιασμένων εγκληματικών πράξεων οι οποίες έχουν πολλές συνέπειες στην τροφική αλυσίδα και στο φυσικό περιβάλλον (μέσω και της δευτερογενούς δηλητηρίασης).

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: www.zoosos.gr