Αρχική Green Life Ζώα & Περιβάλλον Φωτιά μεταξύ Καλαμωτής και Κώμης- υπό έλεγχο από τις 3.00 μ.μ.

Φωτιά μεταξύ Καλαμωτής και Κώμης- υπό έλεγχο από τις 3.00 μ.μ.

283

16.05
Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά μεταξύ Καλαμωτής και κώμης στη Δημοτική Ενότητα Μαστιχοχωρίων Χίου.
Λίγο μετά τις 3.00 το μεσημέρι η φωτιά έχει κυκλωθεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, και κανένα μέτωπο δεν είναι ενεργό. Επιχειρήσεις γίνονται όμως για την πλήρη κατάσβεση ειδικά των ελαιόδεντρων.

Ευτυχώς οι άνεμοι ήταν ασθενείς και αυτό βοήθησε τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές που από τις 1.30 μ.μ. έσπευσαν στην περιοχή.

Η φωτιά δεν απείλησε τους οικισμούς, το γεγονός όμως ότι βρίσκονται οικίες στο δρόμο προς την παραλία της Κώμης, έκανε τους πυροσβέστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των χωραφιών δεν ήταν καθαρισμένα που σημαίνει πως εύκολα θα μπορούσε να πάρει διαστάσεις.

Στην περιοχή παραμένουν όλες οι δυνάμεις, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα εκτίμηση για το πόσα στρέμματα έκαψε καθώς και ποια είναι τα πιθανά αίτια της.

14.00

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στην περιοχή της Καλαμωτής και προς την Κώμη.
Η φωτιά ξέσπασε περί τις 13.30 το μεσημέρι της Τρίτης 12 Ιουνίου· 400 περίπου μέτρα νότια του Γυμνασίου Καλαμωτής.
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, του Κλιμακίου των Αρμολίων αλλά και εθελοντικές ομάδες επιχειρούν στην περιοχή.
Στην περιοχή υπάρχουν πολλές ελιές, σκίνοι και κηπευτικά.
Σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι άνεμοι είναι ασθενείς, με αποτέλεσμα η ταχύτητα της πυρκαγιάς να μην είναι μεγάλη, χρειάζεται όμως να σβήνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσεκτικά ειδικά τα ελαιόδεντρα έτσι ώστε να αποφευχθούν αναζωπυρώσεις.
Στην περιοχή βρίσκονται και αστυνομικοί του Α.Τ. Μαστιχοχωρίων για να διευκολύνουν την κίνηση των οχημάτων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Εθελοντές Ιωνίας
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: era-aegean.gr