Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Μπουναμάδες Πρωτοχρονιάς στο ΦΟΒ

Μπουναμάδες Πρωτοχρονιάς στο ΦΟΒ

192

Ο ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ γιορτάζει φέτος 94 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα της Χίου (1924-2018) και πραγματοποιεί τη Δευτέρα, 1η Ιανουαρίου 2018 και ώρα 5.30 μ.μ στις εγκαταστάσεις του, την παραδοσιακή γιορτή των Μπουναμάδων (που τελείται ανελλιπώς από το 1956).
Πρόκειται για έμμετρους σατιρικούς στίχους, που φέτος έχουν δηλώσει συμμετοχή οι:
Δέσποινα Βλυσίδου,
Αριστείδης Ζαννίκος,
Δημήτρης Κυριαζής και
Ιάκωβος Μπριλής.
Την πίτα θα ευλογήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφερθεί στο Σεβασμιώτατο  και στον Ταξίαρχο Χίου Δημόκριτο Κωνσταντάκο το αναμνηστικό των 105 χρόνων από τη μάχη του Αίπους.
Θα προβληθεί επίσης ολιγόλεπτο βίντεο για τα 40 χρόνια λειτουργίας του «Φαφαλιείου Σταδίου Βροντάδου» (1978-2018) ενώ θα δοθούν αναμνηστικές πλακέτες στους χορηγούς του, Ιωάννη Δημ. Φαφαλιό, Στάμο Δημ. Φαφαλιό, Στάμο Παν. Φαφαλιό Αδαμάντιο Παν. Φαφαλιό, Στάμο Ιωαν. Φαφαλιό.
Οι κατασκηνωτές της 1ης κατασκήνωσης της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου «Το καράβι του Χριστού» θα παρουσιάσουν μικρό δρώμενο με τίτλο «Μια ξενάγηση στην Ελλάδα».
Θα γίνει αναφορά στους πανελληνιονίκες αθλητές του Φ.Ο.Β. Χριστόφορο Μερούση και Κυριάκο Συμιριώτη για την κατάκτηση 2ης και 5ης θέσης αντίστοιχα στον 35ο Μαραθώνιο της Αθήνας (από την πλευρά των Ελλήνων αθλητών) στις 12 Νοεμβρίου 2017, και στο Βρονταδούση αθλητή πόλο Κωνσταντίνο Γκιουβέτση για την κατάκτηση της 1ης θέσης με την Εθνική Νέων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων Ανδρών που διεξήχθη στο Βελιγράδι τον Αύγουστο του 2017.
Η χορωδία του Φ.Ο.Β. υπό τη διεύθυνση του μουσικού κ. Σταύρου Στείρου θα τραγουδήσει τα παραδοσιακά κάλαντα και τέλος ο “Άγιος Βασίλης” θα μοιράσει δώρα στα παιδιά.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑρτοκλασία 1η νέου έτους στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου στο Δημοτικό Κήπο
Επόμενο άρθροΠαραμονή Πρωτοχρονιάς στους 3 Μύλους Βροντάδου