Αρχική Νέα Τοπικά Παναιγαιακό συλλαλητήριο για το μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, 11.00 συγκέντρωση

Παναιγαιακό συλλαλητήριο για το μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, 11.00 συγκέντρωση

123

Την απάντηση των Θεσμών σχετικά με το ζήτημα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, αναμένει η Κυβέρνηση. Αυτό δήλωσε στην αντιπροσωπεία φορέων της Χίου που συναντήθηκαν το μεσημέρι στην Αθήνα με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.
Οι εκπρόσωποι των φορέων ενημέρωσαν την υφυπουργό ότι την Τετάρτη «νεκρώνει» το νησί με αίτημα τη μη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, όπως και σε άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Καθώς και στην πρόθεσή τους να ζητήσουν από τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων να καταθέσουν τροπολογία για το θέμα.
Η κα Παπανάτσιου ήταν κατηγορηματική σε παρατήρηση του Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Ξενάκη- αρμόδιου στους τομείς Μεταφορών και Επικοινωνιών Β. Αιγαίου ότι σε καμία περίπτωση δεν ήταν επιλογή της Κυβέρνησης η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών.
Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς Χίου και ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Γεωργούλης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Βασίλης Παππάς.
Επίσης ο βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάσκης, ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος καθώς και εκπρόσωποι των Επιμελητητών Σάμου και Λέσβου.
Να σημειωθεί ότι το απόγευμα και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μιχαηλίδης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τόσο τη γραμματέα της ΚΟ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, όσο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά.