Αρχική Απόψεις Aρθρα Νίκος Ροδίτης: Να μη γίνει ο ΦΠΑ η “ταφόπλακα” των νησιών…

Νίκος Ροδίτης: Να μη γίνει ο ΦΠΑ η “ταφόπλακα” των νησιών…

127

Εμείς από αυτή εδώ την στήλη προσπαθούμε να τα γράφουμε όλα με το όνομα τους, γιατί είναι αλήθεια πως η κοινωνία και ιδιαίτερα ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας φάσκει και αντιφάσκει… Αυτό έχει ως συνέπεια φυσικά να «δυσκολευόμαστε» να παρακολουθήσουμε όσοι από μας έχουμε μείνει να ασχολούμαστε ακόμη με το τι λένε οι διάφορες θέσεις των πολιτικών… Τα ψιλοχάνουμε και αυτό γιατί αλλά λένε τη μια και αλλά αναφέρουν την άλλη… Τέλος πάντων.
Σήμερα η μοίρα μας τα φέρε, δεν ξέρουμε, τα νησιά του Αιγαίου να ζούνε μια από τις χειρότερες φάσεις στη νεότερη ιστορία τους. Επιχειρήσεις και άνθρωποι στενάζουν για να τα βγάλουν πέρα… Πολύ φοβόμαστε αγαπητοί μας εκεί στην κυβέρνηση πως σε λίγο έρχεται και η «ταφόπλακα» για τα νησιά που ισχύει ο μειωμένος ΦΠΑ και που σύμφωνα με τα σχέδια σας από την 1/1/2018 θα καταργηθεί… Αλλά δεν είναι μόνο από την μεριά των κυβερνώντων το θέμα, είναι και τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Για του λόγου του αληθές, η δίκαιη επίθεση κατά του Χιώτη Βουλευτή της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, για αναφορές τους στο θέμα του νησιωτικού ΦΠΑ εκτοξεύει η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της αναφέρει:
«Προκλητικός εμφανίζεται ο βουλευτής της ΝΔ σχετικά με το ΦΠΑ. Από την αγωνιστική παρωδία – παρουσία του με διαδηλωτές στη Χίο, κατά τις προηγούμενες κινητοποιήσεις ενάντια στην κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ, στις δηλώσεις του προ ημερών, ότι φταίνε οι Χιώτες που δεν βγαίνουν κατά 10.000 στο δρόμο! Τώρα “ξαναχτυπά” από την ΕΡΤ1, παριστάνοντας τον έκπληκτο και διαπιστώνοντας ότι καταργείται η έκπτωση του ΦΠΑ στα νησιά, μαζί και διάφορα άλλα αντιλαϊκά… Κι όλα αυτά από κάποιον που ψήφισε την αξιολόγηση, όπου είχε ως προαπαιτούμενο το μέτρο για το ΦΠΑ στα νησιά.
Η κοροϊδία πάει σύννεφο τόσο από το ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη ΝΔ. Καλούμε σε άμεση απάντηση στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, που από κοινού ΝΔ και κυβέρνηση στηρίζουν και προωθούν. Συστράτευση τώρα με το ΚΚΕ για να τους σταματήσουμε.» Εμείς στην ουσία τώρα, θέλουμε να το δουν λογικά στην κυβέρνηση ώστε να παραμείνει ο μειωμένος στα νησιά.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΤΟ ΚΑΡΦΙ
από τη στήλη ΚΑΡΦΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ του Νίκου Ροδίτη