Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Γ. Κουμουτσάκος: Δίκτυο συμφερόντων σε ΜΚΟ γύρω από προσφυγικό

Γ. Κουμουτσάκος: Δίκτυο συμφερόντων σε ΜΚΟ γύρω από προσφυγικό

58

Με τις ευθύνες να επιρρίπτονται γενικά σε ΜΚΟ, που όμως όσες λειτουργούν σε συνεργασία με τα ΚΥΤ είναι και γνωστές και με δηλωμένο τον αριθμό των ανθρώπων που απασχολούν, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος χαρακτήρισε “εξέγερση” το ότι συνέβει στη Μυτιλήνη Δευτέρα και Τρίτη.
Πάντως οι αιτούντες άσυλο αυτό που ζητούν είναι ότι και οι κάτοικοι των νησιών, να μην εγκλωβίζονται πλέον στα νησιά.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το δημοσίευμα από την ΕΡΤ Αιγαίου:

Για «σκοτεινές ρίζες ενός μεγάλου δικτύου συμφερόντων» σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, «που ουσιαστικά λειτουργούσαν ως βδέλλες» έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε σημερινή συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Σε συνέχεια των χθεσινών καταγγελιών που έκανε από το βήμα της Βουλής, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι τα χρόνια της μεγάλης προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης του 2015 και 2016, «διαμορφώθηκε ένας γαλαξίας φωτεινών, γκρίζων και σκοτεινών ΜΚΟ», «άλλων πραγματικά σοβαρών, που είχαν και μία πορεία δοκιμασμένη στον χρόνο και άλλων που φτιάχτηκαν εν μία νυκτί, αποσκοπώντας να κερδίσουν από τα κονδύλια που διατίθεντο από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Όταν ανέλαβε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός, «είχε διαμορφωθεί γύρω από το μεταναστευτικό ένα ευρύ δίκτυο συμφερόντων και αυτό το δίκτυο καλλιεργείτο και μεγάλωνε λόγω της μεγάλης επιβράδυνσης, ουσιαστικά της αναποτελεσματικής διαδικασίας εξετάσεως του ασύλου. Πολλές φορές αυτή η διαδικασία οδηγείτο στο να χαρακτηρίζονται σχεδόν 80% των αιτούντων άσυλο ως ευάλωτοι».

«Όλο αυτό, λοιπόν, το δίκτυο απέκτησε ρίζες επί πέντε χρόνια, ρίζες συμφερόντων, πάνω στη διαχείριση της δυστυχίας των ανθρώπων που έρχονταν στη χώρα. Αυτό το δίκτυο συμφερόντων που ουσιαστικά λειτουργούσαν ως βδέλλες, πολλές φορές στην ανάγκη να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό-μεταναστευτικό, το βρήκαμε πολύ καλά εγκατεστημένο όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας», πρόσθεσε.

Ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε ότι υπάρχει μία «χρονική σύμπτωση της διακηρυγμένης βούλησης της κυβέρνησης να μπει τάξη σε αυτό το σκοτεινό δίκτυο συμφερόντων και της εξέγερσης που έγινε στη Μυτιλήνη αυτές τις μέρες».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈκκληση Αλληλέγγυων για θερμαινόμενους χώρους για πρόσφυγες- μετανάστες
Επόμενο άρθροΜουσικό Φεστιβάλ Χίου: “γέφυρα πολιτισμών” στο ΟΜΗΡΕΙΟ, 6/2/20