Αρχική Νέα Τοπικά Γερμανική τεχνική για τις διαβάσεις από το Δήμο Χίου- και δελτίο τύπου...

Γερμανική τεχνική για τις διαβάσεις από το Δήμο Χίου- και δελτίο τύπου για έργο σε εξέλιξη

170

Στην ανανέωση των διαβάσεων πεζών στο Λιμάνι της Χίου με χρήση θερμοπλαστικών μεμβρανών, προχωρεί ο Δήμος Χίου.
Μάλιστα σε σχετική ανάρτηση του Δημάρχου Χίου Μανώλη Βουρνού, στη σελίδα του Δήμου στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι μεμβράνες είναι ανθεκτικότερες, αντιολισθητικές και πιο ευδιάκριτες.


Την τεχνική τεχνογνωσία απέκτησε ο Δήμος, μετά την επίσκεψη μηχανικών του στον αντίστοιχο Δήμο του St. Ingbert της Γερμανίας.
Στόχος του Δήμου να δοκιμάσει τη συγκεκριμένη πετυχημένη τεχνική και να την εφαρμόσει μελλοντικά και σε άλλες περιοχές της Χίου.
Να σημειώσουμε πάντως ότι αναγκαία είναι η επέκταση των διαβάσεων και σε σημεία όπως η πλατεία των Ομογενών, που πρόσφατα έγιναν τα εγκαίνια αλλά είναι άκρως επικίνδυνα τα περάσματα για τους πεζούς.

Δελτίο τύπου Δήμου Χίου
Το γεγονός πάντως ότι υπήρξαν αρνητικά σχόλια σε τοπικά μέσα έφερε το Δήμο να προχωρά στην έκδοση του ακόλουθου δελτίου τύπου:
“Το Λιμενικό ταμείο του Δήμου Χίου προβαίνει σε ανανέωση των διαβάσεων πεζών στο Λιμάνι της Χίου με θερμοπλαστικές μεμβράνες που είναι ανθεκτικότερες, αντιολισθητικές για τα αυτοκίνητα και τους πεζούς και πιο ευδιάκριτες ειδικά όταν βρέχει. Επιπλέον, η αντοχή τους είναι πολύ μεγαλύτερη και σε βάθος χρόνου είναι οικονομικότερες.
Κάποιοι αρέσκονται την ώρα που εξελίσσεται ένα έργο να κάνουν τις παρατηρήσεις και τις καταγγελίες τους. Τους προτρέπουμε λοιπόν, να περιμένουν να εξελιχθεί, να ολοκληρωθεί και να παραληφθεί το έργο και όλοι μαζί να δούμε το αποτέλεσμα της δοκιμαστικής εφαρμογής του στη Χίο. Το έργο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και είναι λογικό να εμφανίζονται αστοχίες. Ο εργολάβος του έργου είναι παρών, καθώς και οι υπηρεσίες και οι μηχανικοί και το επιβλέπουν κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του. Μόλις ολοκληρωθεί και παραληφθεί θα μπορούμε να καταλήξουμε σε αυτό που ενδιαφέρει τον Χιώτη: πήγαμε ένα βήμα μπροστά ή ένα βήμα πίσω;”.