Αρχική Uncategorized Για την επίθεση ιερέα κατά του βουλευτή Χίου, του Ν. Ροδίτη

Για την επίθεση ιερέα κατά του βουλευτή Χίου, του Ν. Ροδίτη

245

Πρωτοφανή επίθεση δέχθηκε το πρωί της προηγούμενης Κυριακής ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, από ιερέα στην εκκλησία του χωριού των Φλατσίων στη Χίο. Ειδικότερα, μετά από μνημόσυνο που τελείτο στον Ι.Ν. στο οποίο παρευρίσκετο ο κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο ιερέας πήρε κέρματα από το παγκάρι της ενορίας και τα πέταξε στον βουλευτή Χίου φωνάζοντάς του πως «αυτά είναι τα αργύρια που πούλησες τη Μακεδονία», προστάζοντας τον να φύγει από την εκκλησία. Οι παρευρισκόμενοι καταδίκασαν την ενέργεια ενώ ο ιερέας όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη αλλά προέτρεψε τους παρευρισκόμενους αν δεν τους αρέσει να γίνουν παλαιοημερολογίτες! Το γεγονός καταδικάζει με την παρακάτω ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου: «Ένα πρωτοφανές περιστατικό διαδραματίστηκε την Κυριακή 2/6/19 όταν ιερέας στην Εκκλησία των Φλατσίων, κατέβηκε από το Ιερό βήμα πετώντας κέρματα στο πρόσωπο του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χίου, Ανδρέα Μιχαηλίδη, φωνάζοντας ύβρεις σχετικά με την Μακεδονία.

του Νίκου Ροδίτη
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙ, 8/6/2019

Επικίνδυνο γεγονός που δηλώνει πόσο ο φανατισμός και η πολιτικολογία έχει αντικαταστήσει το λειτούργημα του ιερέα και μάλιστα στην Ακριτική Χίο.
Ως ΣΥΡΙΖΑ Χίου, εκτός του δεδομένου ότι καταδικάζουμε σε όλους τους τόνους, το απαράδεκτο γεγονός που έγινε εν ώρα της Θείας Λειτουργίας, προβληματιζόμαστε για τις μεμονωμένες ενέργειες ιερέων που δεν έχουν σχέση με την θρησκευτική πίστη και το αγνό συναίσθημα του ποιμνίου. Η Εκκλησία ως χώρος λατρείας και οι ιερείς ως λειτουργοί του θείου λόγου δεν δικαιούται να πολιτικολογούν και να παρασύρουν. Όλα έχουν τα όρια τους.» Ενώ το συμβάν καταδίκασε και το ΚΙΝ.ΑΛ. Χίου και η Τ.Ε. του ΚΚΕ Χίου. Ο κ. Μιχαηλίδης έστειλε στην Ιερά Σύνοδο, στον Αρχιεπίσκοπο και στον Μητροπολίτη Χίου εκτενή αναφορά στο περιστατικό. Ενώ σχετικό σχόλιο έκανε ο κ. βουλευτής στο «Κ» και μας λέει τα εξής: «Η μισαλλοδοξία σε κάθε περίπτωση είναι κάτι απαράδεκτο για κάθε άνθρωπο. Στη περίπτωσή μας πολύ περισσότερο γιατί αφορά έναν λειτουργό του υψίστου. Ακόμα παραπάνω όταν το γεγονός εκτυλίσσεται μέσα στην εκκλησία και με τον ιερέα να φορά τα άμφια του, μπροστά μάλιστα σε συγγενείς που θρηνούν τον άνθρωπό τους. Έχουν βαρύτατες ευθύνες εκείνοι που με τη στάση τους και τα λόγια τους προξενούν και καλύπτουν τέτοιες συμπεριφορές.» Και η προσωπική μας άποψη είναι με όλο τον σεβασμό στον συγκεκριμένο ιερέα, δεν συμφωνούμε με τέτοιου είδους βίαιες πράξεις από όπου και αν προέρχονται αυτές, είναι απόλυτα καταδικαστέες φυσικά.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕνημέρωση πυροπροστασίας μέσα και έξω από το σπίτι, από την ΟΜΙΚΡΟΝ
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση Λευκώματος σχολείου Βολισσού στη Βιβλιοθήκη ΚΟΡΑΗΣ