Αρχική Νέα Τοπικά Γιάννης Σπιλάνης στα Ψαρά- θέσεις Συμπαράταξης για μικρά νησιά Β. Αιγαίου

Γιάννης Σπιλάνης στα Ψαρά- θέσεις Συμπαράταξης για μικρά νησιά Β. Αιγαίου

143

Τα Ψαρά, μετά τον Αη Στράτη, επισκέφθηκε ο επικεφαλής της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Γιάννης Σπιλάνης· όπου μαζί με την τοπική υποψήφια Αθηνά Φρατζέσκου, συζήτησαν με τους κατοίκους τις εξειδικευμένες προτάσεις της παράταξης για τα μικρά νησιά.
Οι προτάσεις για τα μικρά νησιά μπορούν να συνοψιστούν στα παρακάτω:
Θαλάσσιος και αλιευτικός τουρισμός με δημιουργία θαλάσσιου πάρκου στη προστατευόμενη περιοχή,
Ενίσχυση παραγωγής, τυποποίηση και ανάδειξη των κτηνοτροφικών προϊόντων με ταυτόχρονη διαχείριση των βοσκοτόπων και περιορισμό των αδέσποτων ζώων.
Ανάδειξη της ιστορίας του κάθε νησιού, με τη δημιουργία μουσείου-πολυχώρου που μετά τη διήγηση να οδηγεί τον επισκέπτη να περιηγηθεί το νησί.


Παρέμβαση για τη βελτίωση της σύνδεσης των μικρών νησιών με τα μεγαλύτερα αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα, μέσα από την αναβάθμιση του πλοίου που εκτελεί το τοπικό δρομολόγιο, με χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ και παράλληλη ανάπτυξη του δικτύου υδροπλάνων.
Υποστήριξη των δήμων των μικρών νησιών από τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες και τις άλλες δομές της Περιφέρειας, με ειδικό σχέδιο που έχει η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι είναι οι:
Αθηνά Φρατζέσκου στα Ψαρά, Χρήστος Μάκος στον Αη Στράτη και Κυριακούλα Κονταξοπούλου στους Φούρνους Ικαρίας.
Ο Γιάννης Σπιλάνης συνεχίζει την περιοδεία του στη Χίο, όπου θα παραμείνει μέχρι και τη Νέα Δευτέρα. Ενώ Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα, θα είναι στη Βολισσό.