Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Γιατρός του εαυτού του ο διαβητικός, εκδήλωση στο ΟΜΗΡΕΙΟ

Γιατρός του εαυτού του ο διαβητικός, εκδήλωση στο ΟΜΗΡΕΙΟ

169

“Ο διαβήτης είναι ένας τρόπος ζωής που δεν τον επιλέγουμε. Μας επιλέγει. Η επιστήμη προχωράει και εξελίσσονται νέες μέθοδοι για να γίνει η καθημερινότητα των διαβητικών ευκολότερη”, τόνισαν οι ομιλητές που πήραν μέρος στην εκδήλωση με θέμα το Σακχαρώδη Διαβήτη στο ΟΜΗΡΕΙΟ.
Το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Χίου, ο Σύλλογος Διαβητικών και ο Δήμος Χίου, με αφορμή την 14η Νοεμβρίου (Παγκόσμια ημέρα Διαβήτη), πραγματοποίησαν την εκδήλωση το Σάββατο, 17 Νοεμβρίου.

Οι ομιλητές ενημέρωσαν επίσης το ακροατήριο για τις μορφές της νόσου, τα συμπτώματα καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να σταθεροποιήσουμε τα επίπεδα σακχάρου στον οργανισμό, στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια και του Εντεταλμένου Σύμβουλου του Δήμου Χίου σε θέματα Υγείας, Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννη Γεωργιάδη.

Με τη σωστή διατροφή, με συχνές μετρήσεις, με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή (ινσουλίνη).
Σπουδαίο ρόλο για έναν διαβητικό παίζει το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον που αν τον στηρίξει ψυχολογικά, θα καταφέρει να έχει μια απόλυτα φυσιολογική ζωή. Ιδιαίτερη βάση δόθηκε στα παιδιά και εφήβους διαβητικούς οι οποίοι χρειάζονται περισσότερη στήριξη και φροντίδα.
Οι ομιλητές τόνισαν ότι ο διαβητικός γίνεται γιατρός του εαυτού του, αφού πρέπει καθημερινά να υπολογίζει τη διατροφή του και την ποσότητα ινσουλίνης που είναι αναγκαία για τον οργανισμό του ώστε να κρατήσει το σάκχαρο σε φυσιολογικά επίπεδα.