Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Γνωριμία με το επάγγελμα του συντηρητή αρχαιοτήτων

Γνωριμία με το επάγγελμα του συντηρητή αρχαιοτήτων

75

Ανοίγει τις πόρτες της, για μια ακόμη φορά, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου και προσκαλεί το κοινό να γνωρίσει το αθέατο επάγγελμα του συντηρητή.
Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, την προσεχή Πέμπτη από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 2.00 μ.μ. θα είναι επισκέψιμο το Εργαστήριο Συντήρησης της Εφορείας στην περιοχή του Φραγκομαχαλά (Οσμανιέ τζαμί).
Οι ενδιαφερόμενοι, μικροί – μεγάλοι, θα μυηθούν στα μυστικά της συντήρησης των κεραμικών, με ξεναγούς τους συντηρητές αρχαιοτήτων της Εφορείας Βασίλη Αγιαννίδη και Κωνσταντίνα Κανταλή.
Παράλληλα, με την ευκαιρία της έκθεσης «Τα νέα προσκτήματα των Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου 2014-2018» στο κτήριο περιοδικών εκθέσεων «Παλάτι Ιουστινιάνι», συντηρητές της Εφορείας θα εστιάσουν στις εργασίες συντήρησης των αντικειμένων της έκθεσης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς γιορτάστηκε φέτος για πρώτη φορά, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, με στόχο την ανάδειξη της επιστήμης της συντήρησης και την συνεισφορά της στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.