Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη H αντανάκλαση του εαυτού μας στους άλλους, βιωματικό σεμινάριο στο ΚΠΕ

H αντανάκλαση του εαυτού μας στους άλλους, βιωματικό σεμινάριο στο ΚΠΕ

94

Βιωματικό εργαστήρι με θέμα «H αντανάκλαση του εαυτού μας στους άλλους», πραγματοποιείται από το Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, το Σάββατο 20/10/2018 – Ώρα: 18:00-22:00.

Έχετε ποτέ παρατηρήσει ότι όταν αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας, βελτιώνονται και οι σχέσεις σας με τους άλλους; Ο κόσμος είναι μια αντανάκλαση του εαυτού μας!

Η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας καθορίζει τον τρόπο που θα συμπεριφερθούμε, με ποιον θα συσχετιστούμε, τι θα προσπαθήσουμε και τι θα αποφύγουμε. Αν η αξία που δίνουμε στον εαυτό μας είναι συχνά αρνητική, τότε συνήθως έχουμε προβλήματα με την αυτοεκτίμησή μας.

Στο εργαστήρι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία  να αναρωτηθούν για το πώς βλέπουν τον εαυτό τους, τι προσδοκίες και απαιτήσεις έχουν από αυτόν και τι αξία του δίνουν μέσα από διάφορες βιωματικές ασκήσεις. Στόχος θα είναι ο προβληματισμός τους πάνω σε θέματα εικόνας εαυτού και η παρουσίαση τρόπων βελτίωσης της αυτοεκτίμησής τους.

Συντονίστρια:
Σωτηρία Ζούκα, κλινική ψυχολόγος – συστημική ψυχοθεραπεύτρια, μέλος Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ)

Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων, Εγκρεμού 30, Χίος
Κόστος συμμετοχής: 25 ευρώ – Ο αριθμός των συμμετεχόντων, λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του εργαστηρίου είναι περιορισμένος.

Εγγραφές έως 10/10/2018 – Πληροφορίες : τηλ 22710200(εσωτ.3)

Λίγα λόγια για το Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων (Τ.Ψ.Υ.Ε.): Ξεκίνησε την λειτουργία του ως ανεξάρτητη δομή του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου στη Χίο το 2014. Σκοπός της λειτουργίας του είναι η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σε ενήλικες με ψυχικές δυσκολίες. Όλες οι θεραπείες είναι εξατομικευμένες και προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ατόμου. Τα ραντεβού γίνονται στα γραφεία της δομής ή/και κατ΄ οίκον. Η Διεπιστημονική ομάδα στελεχώνεται από ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, εργοθεραπευτή και διοικητικό υπάλληλο.