Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος «Η αλληλεγγύη θα νικήσει»: Συγκέντρωση στην Απλωταριά απέναντι στο φόβο και την...

«Η αλληλεγγύη θα νικήσει»: Συγκέντρωση στην Απλωταριά απέναντι στο φόβο και την ακροδεξιά υστερία

330

Σε συγκέντρωση ενότητας και αλληλεγγύης στην Απλωταριά το βράδυ της Τρίτης 3 Μαρτίου, δεκάδες αντιφασίστες και αλληλέγγυοι δημοκρατικοί πολίτες της Χίου. διακήρυξαν την αντίθεσή τους στις αδιέξοδες και εγκληματικές πολιτικές ΕΕ και κυβέρνησης και κάλεσαν την κυβέρνηση να δρομολογήσει άμεσα τον μαζικό απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης δόθηκε μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης των εθελοντών που διατηρούσαν την αποθήκη στην οδό Λετσαίνης που κάηκε το ξημέρωμα της Τρίτης ύστερα από εμπρησμό. Ειπώθηκε με έμφαση πως πρέπει ο καθένας και η καθεμιά να αναλογιστεί αν θέλει να μετατραπεί η πόλη σε πεδίο εγκληματικών ενεργειών από ακροδεξιά στοιχεία, αλλά και ότι επειδή το χτύπημα στην αποθήκη είναι χτύπημα σε όσους δεν υποκύπτουν στην ακροδεξιά υστερία των ημερών, «απαντάμε: Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν υποχωρούμε, θα τα φτιάξουμε ξανά, ομορφότερα και καλύτερα».

Τονίστηκε ακόμα ότι το μπλόκο του δρόμου προς τη ΒΙΑΛ πρέπει άμεσα να αρθεί, γιατί αποβαίνει εις βάρος αθώων ανθρώπων που δεν φταίνε σε τίποτα για τις αδιέξοδες πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης, αντίθετα είναι θύματά της. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, επισημάνθηκε, δεν είναι εχθροί μας, εχθροί μας είναι οι πολιτικές που γεννούν προσφυγιά και πόλεμο. Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία και κεντρικό μήνυμα «η αλληλεγγύη θα νικήσει».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑλληλέγγυοι Χίου: η αλληλεγγύη στη Χίο θα συνεχίσει να υπάρχει
Επόμενο άρθροΎπατη Αρμοστεία: αποδοκιμάζει επιθέσεις ενάντια σε μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων στα νησιά- έκκληση για ηρεμία