Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Η Χίος διδάσκει και διδάσκεται, του Δ. Καράλη

Η Χίος διδάσκει και διδάσκεται, του Δ. Καράλη

96
Στη Nilüfer της Προύσας για τη δεύτερη φάση του έργου Innovation for Rural Development που χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Town Twinning Action Between Turkey and the EU Grant Scheme (TTGS).
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ο Δήμος Χίου, ο Δήμος Nilüfer από την Τουρκία, ο Δήμος Trakai από τη Λιθουανία και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεστών σαν μη κυβερνητικός οργανισμός. Ο κάθε εταίρος που συμμετέχει στο έργο έχει αναλάβει την υποχρέωση να “διδάξει” κάτι που γνωρίζει καλά και σε αντάλλαγμα να “διδαχθεί” από τους υπόλοιπους ένα θέμα στο οποίο χρειάζεται βελτίωση.
Συγκεκριμένα ο Δήμος της Nilüfer θα μοιραστεί την εμπειρία του στη δημιουργία και λειτουργία ενός κέντρου κοινωνικής καινοτομίας ενώ ο Δήμος Χίου θα μοιραστεί την ελληνική γνώση για την προστασία των μνημείων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεστών όπως και ο Δήμος Trakai την εμπειρία τους στην ήπια τουριστική αξιοποίηση ενός παραδοσιακού οικισμού.
Πρόκειται για τη μια από τις δύο ελληνικές προτάσεις που πέτυχαν έγκριση μέσα από μια ανταγωνιστική πανευρωπαϊκή διαδικασία αξιολόγησης τριών φάσεων που κράτησε ένα χρόνο.

Το έργο έρχεται να προστεθεί στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις -εκτός ΕΣΠΑ- που πετύχαμε τα τελευταία χρόνια όπως η ένταξη στο πρόγραμμα Interreg και η πρόσφατη επιτυχία στο ερευνητικό πρόγραμμα Horizon 2020 μετά από επαναλαμβανόμενες προσπάθειες τριών χρόνων! Η εξωστρέφεια υπήρξε και πρέπει να συνεχίσει να είναι επιλογή για τη Χίο.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Dimitris Karalis 16 ώρες