Αρχική Πολιτισμός Τέχνες Η Χίος “πρωταγωνιστεί” σε ταινία με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας

Η Χίος “πρωταγωνιστεί” σε ταινία με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας

446

Η Χίος πρωταγωνιστεί στην ταινία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους με τίτλο «Χειμώνας με τη Βαλμίρα», τα γυρίσματα της οποίας ολοκληρώθηκαν στη Νότια Χίο, με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Π.Ε. Χίου, η ταινία είναι παραγωγή της Steficon του παραγωγού Μιχάλη Σαραντινού και υποστηρίζεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, την ΕΡΤ, το πρόγραμμα Media (Creative Europe) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Βουλγαρικό Κέντρο Κινηματογράφου ως συμπαραγωγός.

Η επιλογή της Χίου για τα γυρίσματα έγινε με κριτήρια καλλιτεχνικά, καθώς το τοπίο, η αρχιτεκτονική, η μουσική παράδοση και η κοινωνική πραγματικότητα, την καθιστούν ιδανική για το συγκεκριμένο σενάριο. Επιπλέον διαθέτει μοναδικά μεσαιωνικά χωριά, ασύλληπτα αρχοντικά στον Κάμπο και Βυζαντινή μοναστική αρχιτεκτονική.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος υπογράμμισε σε δήωσή του ότι «η προβολή που επιτυγχάνεται μέσω της κινηματογραφικής παραγωγής είναι σημαντική και με μεγάλη διάρκεια στον χρόνο. Η Χίος έχει όλες τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα να πρωταγωνιστήσει στο χώρο των κινηματογραφικών παραγωγών. Το νησί μας θα γίνει ευρύτερα γνωστό και θα αναδειχθεί η ελκυστικότητά του, καθώς και η ιστορική και φυσική ομορφιά του ώστε να αποτελέσει πυλώνα τουριστικής ανάπτυξης».

Κατά τα γυρίσματα τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας και υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται στα πλαίσια της πανδημίας. Παρόλα αυτά ήρθε στην επικαιρότητα όταν έγινε καταγγελία και βρέθηκε κατηγορούμενος ο καταστηματάρχης, στο μαγαζί του οποίου γίνονταν γυρίσματα στον παραλιακό οικισμό της Κώμης.

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/voreio_aigaio

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΥγειονομικό υλικό από το Δήμο Χίου στο “Σκυλίτσειο” Νοσοκομείο
Επόμενο άρθροΚαθημερινή πίεση στο Σκυλίτσειο από τα κρούσματα κορονοϊού