Αρχική Νέα Τοπικά «Η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε. Ο φασισμός;»: Συζήτηση στο Αντίβαρο τη Δευτέρα 8/11

«Η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε. Ο φασισμός;»: Συζήτηση στο Αντίβαρο τη Δευτέρα 8/11

27

Μια συζήτηση μέσω διαδικτύου με τον Κωστή Παπαϊωάννου στο Αντίβαρο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021, ώρα 7.30 μ.μ., με θέμα τη φασιστική βία και τον καθημερινό εκφασισμό.

Αφορμή για τη συζήτηση, το τελευταίο βιβλίο του Κ. Παπαϊωάννου «Άγρια ιστορία για μεγάλα παιδιά» και ο ένας χρόνος μετά την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής.

Ποιος είναι ο Κωστής Παπαϊωάννου
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Σπούδασε Ιστορία και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες. Διδάσκει στην Ελληνογαλλική Σχολή Eugène Delacroix. Διευθύνει την πρωτοβουλία «ΣΗΜΕΙΟ για τη Μελέτη και την Αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς».

Ήταν πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας την περίοδο 1996-2003. Από το 2006 ως το 2015 εκλεγόταν πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (2015-2016).

Πρωτοστάτησε στη σύσταση του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας και μετείχε στον συντονισμό του Παρατηρητηρίου για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής.
Έχει εργαστεί ως ερευνητής για θέματα εκπαίδευσης, διά βίου μάθησης και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.
Έχει συγγράψει εκπαιδευτικά βιβλία, σχολικά εγχειρίδια και εκπαιδευτικά εργαλεία για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Αρθρογραφεί τακτικά στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυμμαχία Αξιών: Eκπληξη για παραίτηση Μεννή
Επόμενο άρθροΟρκίστηκε και ανεξαρτητοποιήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Ξυλάς