Αρχική Νέα Τοπικά Η Ι.Μητρόπολη Χίου τιμά την Αγία Μαρκέλλα

Η Ι.Μητρόπολη Χίου τιμά την Αγία Μαρκέλλα

411

Την 22α Ιουλίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη της Αγίας Μαρκέλλας της χιοπολίτιδος, στο Ιερό Προσκύνημα κοντά τη Βολισσό στη ΒΔ Χίο.
Στον αγιασμένο αυτό τόπο, το διήμερο 21 και 22 Ιουλίου προσέρχονται πλήθη πιστών, προσκυνητών, για να εκφράσουν την πίστη και την ευσέβειά τους και να καταθέσουν μπροστά την αγία εικόνα, τις αγωνίες, τον πόνο και τα προβλήματά τους.
Και αναχωρούν με γαλήνη στην ψυχή, αναπτερωμένη την ελπίδα, βέβαιοι για την βοήθεια του Θεού, χάρη στις πρεσβείες της Αγίας Μαρκέλλας.
Κατά τον φετινό εκκλησιαστικό εορτασμό, το Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο θα πλαισιώσουν οι Μητροπολίτες Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος και Λευκάδος & Ιθάκης κ. Θεόφιλος.
Την παραμονή, 21 Ιουλίου, κατά το Μέγα Εσπερινό να χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος κ. Θεόφιλος και την Κυριακή κατά την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος κ. Μακάριος.
Θα ακολουθήσει η Ιερά Λιτανεία της Εικόνας της Αγίας στους χώρους του Ιερού Προσκυνήματος.
την ημέρα της Αγίας Μαρκέλλας εξάλλου ο Σεβασμιότατος κ. Μάρκος, εκ μέρους του Ιερού Προσκυνήματος, θα επιδώσει τα χρηματικά βραβεία σε όλους τούς μαθητές των Σχολείων της Βολισσού, ανεξαρτήτως από βαθμολογία, οικονομική κατάσταση, θρήσκευμα και καταγωγή γιατί «η Ορθόδοξη Πίστη μας και η παράδοση του Εθμους μας έχουν οικουμενική αποστολή», καταλήγει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαφήμιση