Αρχική Πολιτισμός Τέχνες “Η μικρή μας πόλη” σήμερα στο Καστρομηνά (5/8)

“Η μικρή μας πόλη” σήμερα στο Καστρομηνά (5/8)

80

Το θεατρικό Σχήμα “Σκηνοβάτες” παρουσιάζει το έργο του Thornton Wilder “Η μικρή μας Πόλη” σε σκηνοθεσία Γιώργου Παυλιδάκη σήμερα Κυριακή, 5 Αυγούστου στις 9.00 μ.μ. στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο Καστρομηνά.

Το έργο “Η μικρή μας πόλης” έχει σκηνοθετήσει ο Γιώργος Παυλιδάκης, με βοηθό τη Μαρία Αυγουστίδη, τη σκηνογραφία – ενδυματολογία έχει επιμεληθεί η Ναυσικά Σαλιάρη και τους φωτισμούς ο Ανδρέας Απέσσος.

Ερμηνεύουν: Αντώνης Λευιτικός, Ειρήνη Κρεατσούλα, Δημήτρης Μπαχάς, Γιώργος Κερμπάτσος, Ειρήνη Τσίχλα-Κοκρή, Ηλίας Σγουραλής, Μαρούσσα Μάμμα, Μίτση Λεγάτου, Γιώργος Μαυρογιάννης, Γρηγόρης Παπαμικρούλης, Μαρκέλλα Γιοβανάκη, Δέσποινα Τουρλιώτη, Διαμαντής Μιτσής, Κλαίρη Ανδρονούδη, Μικές Μενής, Μαρία Βαμβακούση, Άνθιμος Λασκαρίδης, Ιωάννα Γεωργίου, Μαρία Αυγουστίδη.

το έργο
Η δράση του έργου εκτυλίσσεται σε ένα φανταστικό μέρος ονόματι Grovers Corrners. Κυρίαρχη φιγούρα στο έργο είναι ο Διευθυντής Σκηνής ο οποίος κινείται κάπου ανάμεσα στην πλατεία και στη σκηνή, δίνει πληροφορίες για το έργο ενώ σε ορισμένες στιγμές συμμετέχει στα δρώμενα και ως χαρακτήρας.
Στα κύρια πρόσωπα είναι η Emily όπου στην Τρίτη πράξη γίνεται εκφραστής των βασικών ιδεών του έργου.
Η Emily στην πρώτη πράξη ερωτεύεται τον συμμαθητή της George, στη δεύτερη τον παντρεύεται και ζουν μαζί για εννέα χρόνια μέχρι το θάνατο της κατά τη διάρκεια της γέννας.
Στην τρίτη πράξη την συναντάμε στο βασίλειο των ψυχών.
Σ’ αυτό το περιβάλλον που ζει, ζητά μια χάρη: να της δοθεί η ευκαιρία να επισκεφτεί ξανά τη Γη για μια μόνο μέρα ώστε να δει αγαπημένα πρόσωπα.
Η επιθυμία της ικανοποιείται όμως γυρίζει εσπευσμένα πίσω, απογοητευμένη, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι οι άνθρωποι δεν έχουν μάθει να εκτιμούν αυτά που μας δίνονται ενόσω βρίσκονται στη ζωή.