Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Η Νομαδική Βιβλιοθήκη του MedPhoto Festival στη Φωτογραφική Λέσχη Χίου

Η Νομαδική Βιβλιοθήκη του MedPhoto Festival στη Φωτογραφική Λέσχη Χίου

68
Το πρώτο μέρος της συλλογής της Νομαδικής Βιβλιοθήκης του MedPhoto Festival αποτελούμενο από 100 φωτογραφικά βιβλία θα βρίσκεται από τις 23 Σεπτεμβρίου 2020 στην Χίο, φιλοξενούμενo από τη Φωτογραφική Λέσχη Χίου, στο χώρο της (Κοντογιάννη 7). Παράλληλα πραγματοποιείται φωτογραφική έκθεση των μελών και μαθητών της Λέσχης, με θέμα «ΧΡΩΜΑ».
Η Νομαδική Βιβλιοθήκη του Μεσογειακού Φωτογραφικού Φεστιβάλ, μια συλλογή που μέχρι στιγμής αποτελείται συνολικά από 200 φωτογραφικά βιβλία, είναι η πρώτη μετακινούμενη δανειστική βιβλιοθήκη φωτογραφικών βιβλίων στην Ελλάδα. Βασικός στόχος του MedPhoto Festival είναι η ανάδειξη του φωτογραφικού βιβλίου ως αυτόνομου έργου και η σύνδεση της φωτογραφίας με αυτό ως πλαίσιο παρατήρησής της. Η ολοένα και αυξανόμενη συλλογή ταξιδεύει ανά την Ελλάδα και παραμένει σε κάθε τόπο τρεις με τέσσερις μήνες, ώστε άνθρωποι, φορείς, πανεπιστημιακά ιδρύματα και συλλογικότητες εκτός Αθήνας να μπορούν να έρθουν σε επαφή με σημαντικά έργα της Φωτογραφίας.
Περιλαμβάνει κλασικά έργα που έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της φωτογραφίας και έργα που θέτουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο τη χρήση του μέσου σήμερα και αντανακλούν ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων καλλιτεχνικών αναζητήσεων καθώς και τάσεων στο χώρο του βιβλίου, σε αισθητικό και τεχνικό επίπεδο.
Το φωτογραφικό βιβλίο λειτουργεί ως συνεκτική αποτύπωση αντιλήψεων, γεγονότων, εποχών, ενώ εμπλέκοντας στη δημιουργία του φωτογράφους, επιμελητές, γραφίστες, εκδότες, τυπογράφους, συγγραφείς και γενικά ανθρώπους από πλήθος διαφορετικών πεδίων, αποτελεί ένα συλλογικό έργο. Ταυτόχρονα, λειτουργεί εντελώς διαφορετικά στην ανάγνωση της εικόνας σε σχέση με μια έκθεση φωτογραφιών αναρτημένων στον τοίχο, λόγω της δομής του, της μονιμότητάς του, του υλικού του και του χαρακτήρα του ως ενός αντικειμένου/έργου τέχνης που απευθύνεται σε έναν και μοναδικό θεατή.

Μέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη-Σάββατο 7-9 μ.μ..

Από ανάρτηση στο facebook του Yannis Voulgaris

25 Σεπτεμβρίου