Αρχική Απόψεις Aρθρα Η πολιτική μας ευθύνη, του Γιάννη Μακριδάκη

Η πολιτική μας ευθύνη, του Γιάννη Μακριδάκη

305
Ενώ οι απέναντί μας, οι Σμυρνιοί δώσανε με την ψήφο τους στις δημοτικές εκλογές για μια ακόμη φορά στον σουλτάνο να καταλάβει ότι είναι ανεπιθύμητος στη γειτονιά μας, στην από δω μεριά, στο νησί ανακοινώθηκε κ 7ος συνδυασμός που παίρνει μέρος στις εκλογές για τον δήμο κ δεν είναι άλλος από μια ομάδα ανθρώπων που συμπήχθηκε πριν μερικά χρόνια γύρω από έναν ξενοφοβικό κ ρατσιστικό λόγο με αφορμή το προσφυγικό ζήτημα στο νησί. Η απλή αναλογική κάνει θαύματα εκλογικά κ κατ επέκταση κοινωνικά, όπως αποδεικνύεται.

Φυσικά στην κοινωνία, όπως κ στην φύση οι μονοκαλλιέργειες κάθε είδους αποτελούν ασθένεια, κ βασικό ζητούμενο είναι η όσο μεγαλύτερη βιοποικιλότητα αλλά με αρμονική συνύπαρξη των διαφορετικοτήτων.
Για να φτάσουμε όμως στην αρμονία, οι προϋποθέσεις σε προσωπικό κ συλλογικό επίπεδο είναι η απόκτηση κουλτούρας συνύπαρξης, πολιτικής παιδείας, πολιτισμικής καλλιέργειας, ολιστικής σκέψης καθώς κ επαφής με το συναίσθημα κ άσκησης συνεχούς επί της ενσυναίσθησης κ του ανθρωπισμού.
Επειδή όμως οι περισσότερες από τις πιο πάνω προϋποθέσεις βρίσκονται ακόμη στα αδιανόητα για πολλούς ανθρώπους και γενικώς στα κοινωνικά μας σπάργανα, οφείλουμε όσοι νιώθουμε την αλήθεια τους να την υπηρετούμε με την υπεύθυνη πολιτική μας στάση καθημερινά, με τον λόγο μας που είναι σπόρος αλλά κ να την υποστηρίζουμε με την συμμετοχή μας στις εκλογές δυναμώνοντας τον πολιτικό χώρο που τις υπηρετεί, έστω τις περισσότερες, με συνέπεια κ σταθερότητα.
Γι αυτό προσωπικά, με αυτά τα πολιτικά κριτήρια υποστηρίζω στο νησί κ στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, που έχουν μία ακόμη πανελλαδικής εμβέλειας πολιτική κ κοινωνική ευθύνη λόγω του προσφυγικού ζητήματος να δείξουν τον δρόμο της αποστροφής των πολιτικών ρατσισμού, την Λαϊκή Συσπείρωση.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:
Γιάννης Μακριδάκης

3 ώρες