Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Προγραμματικές Συμβάσεις για σύνταξη μελετών με Δήμους Ψαρών και Τήλου

Προγραμματικές Συμβάσεις για σύνταξη μελετών με Δήμους Ψαρών και Τήλου

96

Υπεγράφησαν, από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό, προγραμματικές Συμβάσεις μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και του Δήμου Ψαρών και του Δήμου Τήλου, με σκοπό την υποβοήθηση των Δήμων για την υλοποίηση έργων.
Συγκεκριμένα, για το Δήμο Ψαρών, η Γενική Γραμματεία θα διαθέσει προσωπικό ώστε να συνδράμει στη σύνταξη μελετών αναφορικά με τα έργα:
Αποκατάστασης ανεμόμυλου Ψαρών, ανάπλαση και εξωραϊσμός κοινόχρηστων χώρων Δήμου και Ανάπλαση- εξωραϊσμός κήπου Κανάρη και περιβάλλοντα χώρου.
Ενώ τεχνική βοήθεια θα προσφερθεί στο Δήμο Τήλου για τη σύνταξη των αναγκαίων εκείνων μελετών που χρειάζονται για την ανέγερση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου στα Λιβάδια Τήλου και για τον ηλεκτροφωτισμό οχυρώματος διατηρητέου μνημείου στη θέση ΚΑΣΤΕΛΛΟΣ του νησιού.
«Οι προγραμματικές αυτές Συμβάσεις έρχονται να προστεθούν στις ήδη υπογεγραμμένες, μεταξύ του Υπουργείου και μικρών νησιωτικών ΟΤΑ, και οι οποίες εξυπηρετούν βασικές ανάγκες των Δήμων κατά την διαδικασία υλοποίησης χρήσιμων και ωφέλιμων έργων για τις τοπικές κοινωνίες.
Αρκετοί νησιωτικοί Δήμοι, λόγω έλλειψης προσωπικού, έχουν ανάγκη τεχνικής βοήθειας ώστε να ολοκληρώσουν με επιτυχία σημαντικά έργα, που σε διαφορετική περίπτωση δε θα είχαν καταφέρει καν να ξεκινήσουν, στερώντας έτσι από τους νησιώτες έργα υποδομής και δυνατότητες ανάπτυξης», σημειώνεται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου.
Να θυμίσουμε ότι το θέμα της βοήθειας στη σύνταξη μελετών είχε θέσει ο Δήμαρχος Ψαρών Κώστας Βρατσάνος στον υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, κατά την επίσκεψή του τον περασμένο Ιανουάριο στο ακριτικό νησί.